Primăria Sectorului 3 sprijină învăţământul dual!

266 de elevi au primit rechizite şi ghiozdane la început de an şcolar

Primăria Sectorului 3 şi partenerii din programul de formare profesională în sistem dual oferă şi în acest an şcolar oportunităţi tinerilor care doresc să deprindă o meserie.

Prin acordul de parteneriat, programul pune la dispoziţia tinerilor înscrişi în sistemul de învăţământ dual din Sectorul 3 un pachet consistent de beneficii. La începutul acestui an şcolar, Primăria Sectorului 3 a venit în completarea acestuia cu rechizitele necesare pentru un start reuşit. Astfel, 266 de elevi care studiază în sistem dual au primit ghiozdane, agende A5/blocknotes-uri şi pixuri.

Reamintim că cinci licee din Sectorul 3 pun la dispoziţia celor interesaţi oferte educaţionale în sistem dual.

Licee cuprinse în reţeaua de învăţământ dual din Sectorul 3:

– Colegiul Tehnic Mihai Bravu;

– Colegiul Tehnic Anghel Saligny;

– Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu;

– Liceul Tehnologic Theodor Pallady;

– Liceul Tehnologic Elie Radu.

Programul, care oferă garanţia învăţării unei meserii la mare căutare în România, a fost în anii trecuţi un real succes, în Sectorul 3 înscriindu-se mai mulţi elevi decât în toate celelalte sectoare ale Bucureştiului. Astfel nu mai puţin de 75% din numărul total de elevi bucureşteni, care s-au înscris la această formă de învăţământ, au venit către liceele din Sectorul 3.

Beneficiile sistemului dual pentru elevi

Prin acest program, elevii au posibilitatea să facă practică la operatorii economici parteneri care devin furnizori de formare profesională şi potenţiali angajatori ai absolvenţilor.

Se acordă pe durata pregătirii profesionale burse lunare, condiţionate de prezenţa şi rezultatele elevilor. Pachetul de beneficii mai cuprinde:

– garanţia unui act educaţional de calitate, asumat de către liceu, operatorul economic şi autoritatea locală;

– premii de performanţă;

– decontare transport/cazare;

– echipament de lucru şi protecţie;

– pregătire practică şi mentorat;

– diplomă recunoscută la nivel european;

– prioritate la angajare;

– posibilitatea continuării studiilor pentru obţinerea diplomei de Bacalaureat.

Elevii care aleg sistemul dual obţin, la finalul celor trei ani de studiu şi practică (clasa a IX, clasa a X-a şi clasa a XI-a), un certificat de competenţe pentru o calificare profesională de nivel 3, care este recunoscut la nivel european. După examenul de certificare, elevii se pot angaja direct la operatorul economic care s-a ocupat de formarea profesională a acestora sau pot opta pentru un alt angajator.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.