Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie referitor la starea tehnică a Planşeului Unirii

Prefectul Municipiului Bucureşti, Mugur-Mihai Toader, a convocat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planşeului Unirii din Capitală.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4 transmis vineri, urmare a vizitei efectuate, joi, la Planşeul Unirii, în prezenţa primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, a reprezentanţilor entităţilor publice implicate în lucrările de refacere a Planşeului Unirii, precum şi a experţilor Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, prefectul Municipiului Bucureşti a convocat pentru 25 septembrie, la ora 14,00, membrii comitetului în şedinţă.

Unul dintre cele două puncte de pe ordinea de zi a întâlnirii face referire la starea tehnică în care se află Planşeul Unirii, încadrat, în urma expertizelor efectuate în anul 2022, în starea tehnică IV – nesatisfăcător. Mai mult, potrivit celui mai recent punct de vedere al experţilor, întocmit în luna august a acestui an, degradările planşeului s-au accentuat semnificativ, putând duce la cedarea sub trafic a unor elemente de structură şi, implicit, la ruperea plăcii de beton, cel puţin în anumite zone, cu consecinţe foarte grave asupra siguranţei circulaţiei rutiere şi/sau pietonale.

Recomandate de către experţi pentru a fi demarate în regim de urgenţă, lucrările de refacere a Planşeului Unirii vor putea începe după obţinerea autorizaţiei de construire, ce urmează a fi eliberată de Primăria Municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.