Peste 150.000 de voluntari vor participa la Ziua de Curăţenie Naţională

Foto: Let's Do It, România

Peste 150.000 de voluntari s-au înscris pentru a participa, sâmbătă, la cea de-a XI-a ediţie a campaniei naţionale „Ziua de Curăţenie Naţională, Let’s Do It, România!”, au anunţat organizatorii.

Potrivit sursei citate, cu ocazia evenimentului, a fost lansată la Palatul Parlamentului expoziţia „Importanţa unui mediu curat”.

Totodată, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, şi-a anunţat participarea, sâmbătă, la acţiunile de ecologizare şi se va întâlni cu voluntarii în faţa Primăriei oraşului Dărmăneşti, din judeţul Bacău.

Odată cu derularea Zilei de Curăţenie Naţională, România se alătură altor 198 de ţări în acest demers global, care are drept scop reducerea deşeurilor şi promovarea unui mediu mai curat şi mai sănătos.

În 2024, a fost lansată aplicaţia „Let’s Do It, România!”, disponibilă pe iOS şi Android, ce permite utilizatorilor să semnaleze în mod gratuit prezenţa deşeurilor sau a ambroziei, iar notificările vor fi transmise autorităţilor competente pentru a asigura curăţarea acestor zone. Această soluţie digitală reprezintă un element esenţial în eforturile de protejare a mediului, facilitând implicarea cetăţenilor în mod direct şi rapid.

Conform datelor centralizate de echipa „Let’s Do It, România!”, din 2009 şi până în prezent, în cadrul Zilei de Curăţenie Naţională, peste 2,4 milioane de voluntari au luat parte la acţiunile de ecologizate, desfăşurate la nivel naţional.

Asociaţia ‘este cea mai mare mişcare socială din România, dedicată protecţiei mediului şi promovării curăţeniei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.