SCENA GÂNDIRII – Conferinţele Operei Naţionale Bucureşti, revin în această stagiune în programul Operei
SCENA GÂNDIRII continuă astfel tradiţia dialogului dintre arte şi cunoaştere, aducând în atenţia publicului cele mai importante personalităţi ale spaţiului academic şi cultural contemporan.
Articol de arionmihaela, 16 octombrie 2024, 12:06
Pe 8 noiembrie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Naţională Bucureşti va găzdui o nouă ediţie din seria SCENA GANDIRII – Conferinţele Operei Naţionale Bucureşti.
Invitatul ediţiei va fi academicianul Mircea Flonta, profesor emerit la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti. Conferinţa domniei sale, intitulată „Despre foloasele şi pierderile pe care ni le aduce progresul”, va oferi publicului o reflecţie profundă asupra schimbărilor pe care le trăim în contextul avansului tehnologic şi social al umanităţii.
Aceasta nu este o dezbatere nouă, dar e mai relevantă ca oricând. Tocmai de aceea, acad. Mircea Flonta ne va provoca la un dialog care să exploreze nu doar foloasele pe care ni le aduce progresul, ci şi pierderile şi riscurile – mai mici sau mai mari – pe care uneori le trecem cu vederea.
Despre ce fel de viitor vorbim, de fapt? Este acesta un viitor în care confortul sporit va înlocui valorile fundamentale? Este progresul adevăratul motor al fericirii colective, sau doar o iluzie care ascunde vulnerabilităţi majore ale condiţiei umane?
Răspunsurile la aceste întrebări vor fi căutate în cadrul unui prelegerii academicianului Mircea Flonta, precum şi în cadrul unui dialog moderat de Daniel Nica, lector universitar la Universitatea din Bucureşti.
Conferinţa va fi completată de momente artistice deosebite, susţinute de artiştii Operei Naţionale Bucureşti.
SCENA GÂNDIRII continuă astfel tradiţia dialogului dintre arte şi cunoaştere, aducând în atenţia publicului cele mai importante personalităţi ale spaţiului academic şi cultural contemporan. Subiectele abordate, de la filosofie la ştiinţă, de la literatură la teatru, au întotdeauna un punct comun: dorinţa de a reflecta asupra marilor teme ale existenţei umane şi de a propune răspunsuri provocatoare pentru lumea de astăzi.
Evenimentul va fi transmis în direct de către TVR Cultural. Bilete se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ şi la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.