Ascultă Radio București FM Live

”Eternul Derby” revine celor de la FCSB, după un meci ”încleștat” disputat pe ”Arena Națională”: 45.000 de suporteri au creat o atmosferă entuziasmantă, dar execuția ”de generic” a lui Bîrligea a adus cele trei puncte campioanei României

Dinamo București și FCSB au disputat derby-ul României în runda cu numărul 13 din campionatul intern, iar victoria le-a revenit campionilor României din sezonul precedent de Superligă. Golurile formației antrenate de Elias Charalambous au venit din partea lui Daniel Bîrligea, care a izbutit să puncteze cu o execuție magistrală în prima repriză, pentru ca pe final de joc, Alexandru Musi să reușească să înscrie și să se dovedească a fi o schimbare inspirată efectuată de tehnicianul cipriot al ”roș-albaștrilor”. Galeriile celor două cluburi au fost la înălțimea așteptărilor, iar acest succes i-a permis clubului patronat de Gigi Becali să urce patru poziții în ierarhia din campionatul intern, apropiindu-se de lider și de urmăritoarele acestuia.

”Eternul Derby” revine celor de la FCSB, după un meci ”încleștat” disputat pe ”Arena Națională”: 45.000 de suporteri au creat o atmosferă entuziasmantă, dar execuția ”de generic” a lui Bîrligea a adus cele trei puncte campioanei României
Foto: Sursă foto: Facebook - Antena Sport

Articol de mariosoare, 20 octombrie 2024, 23:03

Dinamo București și FCSB și-au dat întâlnire în runda cu numărul 13 din Superligă, pe ”Arena Națională”, care a fost umplută, la ora meciului, cu peste 40.000 de spectatori. ”Câinii” s-au prezentat la derby-ul României împotriva marii rivale din Capitală cu un ”bagaj” de trei rezultate de egalitate înregistrate în mod consecutiv, în timp ce ”roș-albaștri” au obținut cele trei puncte în patru din cele mai recent cinci dueluri disputate în toate competițiile. În ierarhia actuală, elevii lui Zeljko Kopic se aflau pe ultimul loc de play-off cu un total de 18 puncte, la capătul primelor 12 etape, în comparație cu situația campioanei României, care se poziționa două trepte mai jos, la două lungimi distanță, dar cu un meci în minus.

La capitolul partidelor directe, ultimele cinci dueluri dintre cele două grupări au fost încheiate cu succesul trupei antrenate de Elias Charalambous, iar cea mai recentă victorie semnată de dinamoviști în fața celor de la FCSB datează din anul 2021, atunci când ”alb-roșii” se impuneau într-un meci din Cupa României. În ceea ce privește înfruntările din campionatul intern, gruparea din ”Ștefan cel Mare” nu a mai simțit ”gustul victoriei” în fața clubului finanțat de Gigi Becali din anul 2020, atunci când Dușan Uhrin Jr. era manager-ul ”câinilor”.

Vestea bună primită de tehnicianul cipriot al celor de la FCSB, înainte de ora startului acestui joc din întrecerea internă, a fost redată de revenirile în componența echipei a lui Siyabonga Ngezana și Adrian Șut, care au putut fi convocați în lotul restrâns al campioanei din sezonul precedent de Superligă pentru această întâlnire. În tabăra dinamovistă, Hakim Abdallah și Josue Homawoo nu s-au refăcut la timp și nu au putut intra în planurile antrenorului croat. În avanpremiera debutului acestui meci din prima divizie a fotbalului românesc, departamentul de marketing din interiorul clubului dinamovist a precizat că circa 350.000 de euro au fost obținuți de pe seama vânzării tichetelor.

Debutul de meci le-a aparținut fotbaliștilor celor de la Dinamo, iar prima șansă importantă din acest meci a apărut la sfârșitul primelor 10 minute, atunci când Dennis Politic a deschis jocul în centrul terenului. De acolo, Georgi Milanov a pasat în flancul drept spre Astrit Selmani. Golgheterul ”câinilor” din acest start de sezon a observat culoarul liber care i s-a creat din partea fundașilor adverși, iar atacantul kosovar ”și-a luat inima în dinți” și a șutat de la mare distanță. Totuși, execuția sa a trecut peste bara transversală a celor de la FCSB, iar faza s-a încheiat cu o repunere din colțul careului de șase metri al lui Ștefan Târnovanu.

La câteva minute trecut de la acea acțiune, o incursiune excelentă a lui Dennis Politic reușită în flancul stâng a dus la depășirea unui fundaș al campioanei României, iar grație acestei mișcări, extrema stângă a formației gazdă a intrat în careul celor de la FCSB. Din câțiva metri, mijlocașul ofensiv al ”alb-roșilor” l-a căutat pe vârful formației antrenate de Zeljko Kopic, dar pasa către acesta a fost interceptată de goalkeeper-ul ”roș-albaștrilor”. Tribunele au ”sărit în aer” la momentul ultimei pase venit dinspre fotbalistul ”câinilor”, dar faza s-a terminat fără nimic concret.

FCSB a început cu ”stângul” seria de ocazii consemnate la poarta celor de la Dinamo, deoarece, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, Octavian Popescu a ratat complet execuția. Faultul fusese comis de Maxime Sivis asupra lui Alexandru Băluță, dar ”decarul” campioanei României nu și-a calculat corespunzător pașii și a trimis cu mult peste buturile porții apărate de Adnan Golubovic. Emoțiile s-au risipit rapid pentru suporterii ”câinilor”, iar fotbaliștii formației din ”Ștefan cel Mare” au reluat atacurile spre poarta ”roș-albaștrilor”.

Trupa antrenată de Elias Charalambous a deschis scorul cu cinci minute înainte de atingerea primei jumătăți de oră a acestei partide, atunci când Daniel Bîrligea a punctat spectaculos. O aruncare de la margine bătută spre Alexandru Băluță de către Valentin Crețu i-a permis extremei drepte a campioanei României să centreze într-un careu aglomerat, iar, pe respingere, Adnan Golubovic a preferat să boxeze pentru a îndepărta pericolul din proximitatea porții sale. Darius Olaru a sărit pentru a lovi cu capul balonul și l-a trimis spre atacantul central al ”roș-albaștrilor”. Fostul om de profil ofensiv al celor de la CFR Cluj a a apelat la o semi-foarfecă pentru a termina acțiunea echipei sale, iar execuția sa acrobatică a ajuns în plasa dinamovistă. 1-0 pentru cei de la FCSB.

În apropierea sfârșitului actului întâi al acestei confruntări, Alexandru Băluță a avansat cu mingea la picior și a trimis un șut periculos spre poarta dinamovistă de la circa 20 de metri, dar tentativa sa de a marca a fost respinsă de unul dintre fotbaliștii ”alb-roșilor”, iar lovitura de colț care a urmat acelei faze nu a adus nimic notabil în jocul celor de la FCSB. Dinamoviștii au irosit o oportunitate enormă în momentul în care blocul defensiv al ”roș-albaștrilor” se rupsese, dar Dennis Politic nu s-a sincronizat la ultimele atingeri. Pe contraatac, Daniel Bîrligea a pasat peste apărarea adversă pentru David Miculescu, iar după ce fostul fotbalist al celor de la UTA Arad a trecut de fundașul stânga al celor de la Dinamo, Adnan Golubovic s-a opus marcării golului secund al formației pregătite de tehnicianul cipriot.

Oaspeții au efectuat o modificare la pauza confruntării, iar David Miculescu a fost înlocuit de Elias Charalambous cu Baba Alhassan, în vreme ce efectivul dinamovist a rămas identic în toate compartimentele. Partea secundă a fost începută mult mai bine și ”furtunos” de echipa care se vedea condusă pe tabela de marcaj, iar în minutul 53 al partidei, Olsen a deschis jocul în axul drept al ofensivei dinamoviste, acolo de unde Maxime Sivis a centrat la bara a doua. De acolo, Dennis Politic a recentrat spre Astrit Selmani, dar lovitura sa de cap a avut prea multă intensitate și mingea s-a scurs peste poarta adversă. Mai apoi, Hakim Abdallah a intrat pe gazon după o lungă pauză provocată din cauza unei accidentări, iar cel căruia i-a luat locul a fost Georgi Milanov.

În restul minutelor din a doua parte a confruntării din Capitală, niciun eveniment important nu s-a mai petrecut, deoarece jocul a fost unul închis și cele două combatante au oferit un plan strategic care să nu implice niciun risc. În ciuda eforturilor dinamoviștilor de a ataca poarta adversă, defensiva campioanei României a fost una ermetică, iar șansele de a egala situația la general nu au apărut. Înspre finalul jocului, o încercare de a surprinde buturile ”câinilor” a lui Darius Olaru a trecut la o palmă pe lângă poarta lui Adnan Golub0vic, iar scorul a rămas același. Lovitura decisivă a venit din partea lui Alexandru Musi, care a recepționat o pasă din partea lui Daniel Bîrligea. Intrat pe finalul meciului în locul lui Octavian Popescu, extrema dreaptă a ”roș-albaștrilor” s-a răsucit și a șutat din întoarcere, pe jos, în colțul din dreapta al portarului dinamoviștilor.

Scorul final al partidei de pe ”Arena Națională” a fost de 2-0 în favoarea celor de la FCSB care au obținut toate cele trei puncte din ”Eternul Derby”, iar grație acestui rezultat pozitiv, trupa antrenată de Elias Charalambus a urcat în clasamentul din campionatul intern până pe treapta a cincea, cu 19 puncte, dar și cu un meci în minus față de principalele contracandidate la primele poziții. Dinamoviștii au coborât până pe prima poziție din play-out cu 18 puncte cumulate. În runda care urmează, elevii lui Zeljko Kopic se vor duela cu FC Hermannstadt, la Sibiu, în vreme ce FCSB va reveni în Capitală, după confruntarea cu Rangers din UEFA Europa League, pentru a da piept cu Rapid București.

Etichete:
Târg de Sfântul Dumitru, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Actualitate luni, 21 octombrie 2024, 15:48

Târg de Sfântul Dumitru, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

Târgul tradiţional, organizat cu ocazia prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, şi Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou,...

Târg de Sfântul Dumitru, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Elevii intră în vacanța de toamnă, la finalul acestei săptămâni
Actualitate luni, 21 octombrie 2024, 15:13

Elevii intră în vacanța de toamnă, la finalul acestei săptămâni

Elevii au început ultima săptămână de cursuri din modulul 1 al anului școlar 2024-2025. Copiii se întorc în bănci de luni, 4 noiembrie,...

Elevii intră în vacanța de toamnă, la finalul acestei săptămâni
Ofiţer de poliţie, acuzat de afaceri incompatibile cu funcţia; deţinea un salon de cosmetică şi construia case
Actualitate luni, 21 octombrie 2024, 14:57

Ofiţer de poliţie, acuzat de afaceri incompatibile cu funcţia; deţinea un salon de cosmetică şi construia case

Un ofiţer de la Brigada Autostrăzi a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi derulat afaceri incompatibile cu funcţia de poliţist, el...

Ofiţer de poliţie, acuzat de afaceri incompatibile cu funcţia; deţinea un salon de cosmetică şi construia case
O problemă tehnică a dat peste cap traficul aerian din nord-vestul Italiei
Actualitate luni, 21 octombrie 2024, 14:13

O problemă tehnică a dat peste cap traficul aerian din nord-vestul Italiei

Aceasta ar fi survenit la software-ul principal al platformei de gestionare a zborurilor din cadrul centrului de control de la Milano. Problema...

O problemă tehnică a dat peste cap traficul aerian din nord-vestul Italiei
Actualitate luni, 21 octombrie 2024, 14:07

Institutul de Transplant Renal lansează un apel către populaţie pentru donarea de organe

Reprezentanţi ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj şi ai Asociaţiei Transplantaţilor din România (ATR) au lansat...

Institutul de Transplant Renal lansează un apel către populaţie pentru donarea de organe
Actualitate luni, 21 octombrie 2024, 13:53

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual- Sărbătorim Ziua Armatei la Guvern

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual: „Sărbătorim Ziua Armatei la Guvern: vineri, 25 octombrie 2024, ora...

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual- Sărbătorim Ziua Armatei la Guvern
Actualitate luni, 21 octombrie 2024, 12:37

Referendumul propus de Nicușor Dan a fost aprobat!

Consiliul General al Capitalei a aprobat, luni, propunerea primarului Nicuşor Dan privind organizarea unui referendum pe tema taxelor locale si a...

Referendumul propus de Nicușor Dan a fost aprobat!
Actualitate luni, 21 octombrie 2024, 11:30

VIDEO: Viața ca o poveste de succes

Jurnalistă, scriitoare, bloggerița, content writer, social media manager- Alina Ilioi este o prezență aparte între persoanele publice din...

VIDEO: Viața ca o poveste de succes