Ascultă Radio București FM Live

FCSB „se prăbușește” în Scoția în fața unui Rangers care a experimentat din nou „serile de vis” din Europa. Campioana României, depășită la toate capitolele pe Ibrox Park

FCSB, campioana României, a pierdut categoric partida din runda cu numărul trei din UEFA Europa League, pe „Ibrox Park”, din Glasgow. Rangers, echipa la care este înregistrat și fotbalistul din țara noastră, Ianis Hagi, a dispus de trupa din Superligă cu scorul „fluviu” de 4-0, într-un duel controlat de la un cap la altul de elevii antrenați de Philippe Clement. Confruntarea din Scoția a oferit câte două goluri per repriză din partea celor de la Glasgow Rangers, iar trupa „roș-albastră” a coborât în clasamentul actualizat, fiind pe zero la capitolul golaverajului.

FCSB „se prăbușește” în Scoția în fața unui Rangers care a experimentat din nou „serile de vis” din Europa. Campioana României, depășită la toate capitolele pe Ibrox Park
Foto: Sursă foto: Facebook - Pro Sport

Articol de mariosoare, 25 octombrie 2024, 00:34

Elevii antrenați de tehnicianul cipriot veneau în Scoția pentru a se înfrunta în episodul cu numărul cinci al meciurilor directe cu cei de la Glasgow Rangers, iar întâlnirea pornea de la un rezultat de egalitate înregistrat în trecut, o victorie pentru scoțieni, dar și alte două succese reușite de campioana României. În ultima perioadă, în toate competițiile, cei din Glasgow nu au simțit foarte des „gustul victoriei”, fiind învinși în cel mai recent duel din întrecerea internă, pe când FCSB a trecut de Dinamo București în derby-ul României.

Jocul care s-a desfășurat în fața a peste 40.000 de oameni pe stadionul din orașul de unde provin și Celtic ori QPR, echipe de tradiție din Insula Britanică, a debutat cu un prim moment controversat în care au fost implicați fotbaliștii pregătiți de Elias Charalambous. David Miculescu, introdus încă din primul minut de către antrenorul cipriot al „roș-albaștrilor”, a pornit în pressing înspre goalkeeper-ul celor de la Glasgow Rangers. Jack Butland, trecut în cariera sa pe la echipe precum Manchester United ori Southampton a resimțit insistențele fostului component al lotului celor de la UTA Arad și a fost deposedat de extrema stângă a celor de la FCSB, care punctase cu poarta goală. Totuși, centralul italian al acestei confruntări a dictat lovitură liberă pentru scoțieni, fără a apela la asistența video pentru a decide o anumită acțiune.

Ulterior, gazdele au preluat controlul partidei și au surprins echipa oaspete prin intermediul fazelor create în benzi, acolo unde fundașii laterali ai campioanei României au fost surclasați de adversarii direcți. La finalul primelor 10 minute, o minge pierdută în partea dreaptă de gruparea bucureșteană, ca urmare a greșelii individuale comise de Malcom Edjouma, aflat într-o formă nefericită în acest meci, a ajuns la fotbalistul ceh, Vaclav Cerny. Atacantul celor de la Glasgow Rangers a pasat imediat în centrul terenului, acolo unde Tom Lawrence s-a aflat în spațiu liber. Jucătorul galez a șutat din prima spre buturile apărate de Ștefan Târnovanu, iar, în ciuda unei execuții ezitante, goalkeeper-ul celor de la FCSB nu a putut respinge complet balonul, care, după ce a atins bara, a intrat în plasă. 1-0 pentru clubul la care este legitimat Ianis Hagi, aflat, momentan, la echipa secundă a grupării scoțiene.

Șase minute mai târziu, un atac pozițional al elevilor pregătiți de Philippe Clement a dus la lovirea cu mâna dreaptă, din alunecare, a balonului, de către Siyabonga Ngezana, dar regulamentul prevede faptul că incidentele din această categorie nu pot fi sancționate cu acordarea unei lovituri de la 11 metri, în pofida protestelor grupării scoțiene. Prima șansă importantă a celor de la FCSB a apărut în minutul 29, atunci când, la capătul unor minute bune care s-au soldat prin producerea unui joc de posesie calitativ, Luis Phelipe a fost aproape să înscrie. Fostul jucător al celor de la Poli Iași a primit o pasă la marginea careului, dintr-o fază fixă executată inteligent de Marius Ștefănescu, dar schema aleasă de fotbaliștii „roș-albaștrilor” s-a finalizat cu o intervenție spectaculoasă izbutită de Jack Butland care a refuzat golul, oprind mingea de sub bara transersală.

După executarea loviturii de la colțul terenului care a urmat pentru campioana României, un contraatac devastator al celor de la Glasgow Rangers care au grăbit ritmul de joc într-un scurt timp s-a încheiat cu desprinderea pe tabela de marcaj la o diferență de gouă goluri. Vaclav Cerny a profitat de nesincronizarea afișată de Luis Phelipe și Malcom Edjouma, iar după o pasă slabă trimisă în defensivă de mijlocașul francez, fotbalistul din Cehia a preluat, a avut timp să își pregătească execuția și a trimis un șut la colțul lung de la aproximativ 16 metri care l-a lăsat fără replică de portarul echipei din țara noastră. 2-0 pentru trupa din Scoția, în ciuda unei senzații de revenire în meci afișată de gruparea din Superligă.

Până la finalul primei părți, arbitrul italian a mai acordat o serie de cartonașe galbene, dar nimic concludent nu s-a mai petrecut la vreuna dintre porți, pe lângă o nouă șansă ratată de cei de la Glasgow Rangers. Rivalii celor de la Celtic Glasgow au fost la un pas de a trece în față la o distanță de trei reușite, la momentul finalizării lui Tom Lawrence. Din poziție perpendiculară cu spațiul buturilor celor de la FCSB, mijlocașul clubului din Scottish Premier League a tras cu mult pe lângă poartă, iar la cabine s-a intrat cu scorul stabilit pe tabela de marcaj la sfârșitul primei jumătăți de oră a partidei. În repriza secundă, campioana României a intrat cu un set de trei jucători noi trimiși în teren, atunci când Octavian Popescu, Alexandru Băluță, dar și Risto Radunovic și-au făcut apariția pe gazon.

Totuși, startul de act cu numărul doi le-a aparținut jucătorilor conduși de pe margine de Philippe Clement, deoarece după o „țesătură” de pase strălucită, la 10 minute trecute de la reluarea confruntării, trupa din Scoția a mai punctat o dată decisiv. Spațiile libere existente în defensiva celor de la FCSB, ca urmare a forțării marcării unui gol care i-ar fi putut aduce înapoi în lupta pentru cele trei puncte a condus la scăparea pe contraatac a gazdelor. Vaclav Cerny a recepționat o pasă bună în axul drept al atacului, iar după ce l-a surprins pe lateralul muntenegrean, Risto Radunovic, departe de propriul careu, acesta a forțat pătrunderea, a trecut simplu de unul dintre fundașii centrali africani ai „roș-albaștrilor” și a marcat cu un șut trimis pe jos, plasat. 3-0 pentru „alb-albaștri”.

Jocul a continuat cu un moment mai precis din punct de vedere al sincronizării la mijlocul terenului pentru elevii lui Elias Charalambous, dar ocaziile importante au lipsit. William Baeten a pasat în profunzime pentru Daniel Bîrligea, aflat în forma carierei sale, dar atacantul central celor de la FCSB nu a putut fructifica faza respectivă. Ulterior, Alexandru Musi a avut ocazia de a finaliza din colțul careului advers, dar execuția sa nu a prins spațiul porții, chiar dacă mingea nu a trecut cu mult peste bara transversală. Rangers a mai înscris o dată în această confruntare cu care a „închis” tabela de marcaj în minutul 72, atunci când Igmane Hamza, introdus pe parcursul părții secunde a intrat în posesia balonului la 30 de metri distanță față de buturile campioanei României și a tras în colțul opus poziției lui Ștefan Târnovanu.

Cele trei puncte au fost menținute în Scoția, iar situația din clasamentul actual din UEFA Europa League o poziționează pe FCSB pe locul al 13-lea cu un total de șase puncte culese din nouă posibile. Scoțienii se află două trepte mai sus în ierarhia celei de-a doua competiții continentale ca importanță cu același număr de puncte. În runda care urmează, elevii antrenați de Philippe Clement vor evolua în deplasare, contra grecilor de la Olympiakos, formație pe care campioana din Superligă din sezonul precedent o va înfrunta la un moment dat în faza ligii, iar clubul finanțat de Gigi Becali va juca pe teren propriu împotriva danezilor de la Midtjylland.

Etichete:
Departamentul pentru Situații de Urgență participă și în acest an la Angajatori de Top
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 16:06

Departamentul pentru Situații de Urgență participă și în acest an la Angajatori de Top

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) participă și în acest an la Angajatori de Top, cel mai mare eveniment de carieră din România,...

Departamentul pentru Situații de Urgență participă și în acest an la Angajatori de Top
Restricţii de circulaţie – sâmbătă, în zona Calea Victoriei, pentru derularea evenimentului „Onor Armatei Române”
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 14:29

Restricţii de circulaţie – sâmbătă, în zona Calea Victoriei, pentru derularea evenimentului „Onor Armatei Române”

Traficul rutier va fi restricţionat, sâmbătă, pe o porţiune din Calea Victoriei, precum şi pe segmentele de drum care acced către aceasta,...

Restricţii de circulaţie – sâmbătă, în zona Calea Victoriei, pentru derularea evenimentului „Onor Armatei Române”
Fostul director general de la clubul Rapid, reţinut de DNA
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:07

Fostul director general de la clubul Rapid, reţinut de DNA

Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid, Bogdan Vasiliu, a fost reținut de procurorii anticorupție pentru luare de mită și abuz în...

Fostul director general de la clubul Rapid, reţinut de DNA
Riveranii ar putea contesta parcările albastre de pe străzile secundare?
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 11:58

Riveranii ar putea contesta parcările albastre de pe străzile secundare?

Anul acesta, pe multe străzi secundare din centrul si nordul Capitalei au apărut de acum vestitele dungi albastre și panourile care anunță...

Riveranii ar putea contesta parcările albastre de pe străzile secundare?
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 10:45

Unde ne petrecem timpul liber, în ultimul weekend din octombrie, în București

Ultimul weekend al lunii octombrie vine cu o ofertă generoasă de evenimente în București, cu accent pe atmosfera de Halloween. Concerte, ateliere...

Unde ne petrecem timpul liber, în ultimul weekend din octombrie, în București
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 09:36

„Poftim, din România!”- târg de produse tradiţionale româneşti în Piaţa Sudului din Capitală

Bucureştenii sunt aşteptaţi în acest weekend (25 – 27 octombrie) la un nou târg de produse tradiţionale româneşti şi meşteşuguri,...

„Poftim, din România!”- târg de produse tradiţionale româneşti în Piaţa Sudului din Capitală
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 22:08

Ziua Armatei României în școli: Fetele tot mai atrase de o carieră militară | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale a organizat, în perioada 10-23 octombrie, cea de-a XII-a ediție a evenimentului „Ziua Armatei României în...

Ziua Armatei României în școli: Fetele tot mai atrase de o carieră militară | VIDEO
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 21:23

Recomandare MAE adresata cetatenilor romani care calatoresc in Norvegia

Autoritatile din Norvegia au extins controalele la toate frontierele interne pana la data de 11 noiembrie – a anuntat joi, diplomatia de la...

Recomandare MAE adresata cetatenilor romani care calatoresc in Norvegia