Ascultă Radio București FM Live

Un penalty ratat, un penalty transformat și un cartonaș roșu acordat României, în meciul naționalei din barajul pentru CE cu Polonia. „Tricolorele” au condus, dar au fost întoarse de adversarele mai bine cotate

Naționala de fotbal feminin a României a disputat manșa tur a barajului pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal din Elveția, din anul 2025, iar în duelul care s-a desfășurat în Capitală, pe stadionul „Arcul de Triumf”, jucătoarele selecționatei noastre au fost depășite la limită, scor 1-2, chiar dacă deschiderea de scor a aparținut „tricolorelor”. Meciul din București a fost plin de evenimente cruciale care au direcționat într-un fel sau altul soarta acestei confruntări, deoarece fotbalistele reprezentativei noastre au ratat un penalty și au încheiat cele 90 de minute în inferioritate numerică, iar polonezele au câștigat prin intermediul unei lovituri de la 11 metri care a fost transformată de un atacant al celor de la Barcelona.

Un penalty ratat, un penalty transformat și un cartonaș roșu acordat României, în meciul naționalei din barajul pentru CE cu Polonia. „Tricolorele” au condus, dar au fost întoarse de adversarele mai bine cotate
Foto: Sursă foto: Facebook - GSP

Articol de mariosoare, 25 octombrie 2024, 21:25

Pe arena unde evoluează Dinamo București în campionatul de fotbal al României, dar unde se dispută și meciuri de rugby, naționala de fotbal feminin a României a primit vizita selecționatei din Polonia în prima fază a barajului pentru calificarea la EURO 2025 ce va fi organizat în Elveția. În ultimele confruntări în care cele două naționale au fost implicate, „tricolorele” reușiseră să lege cinci succese consecutive, în vreme ce polonezele veneau după cinci eșecuri la rând suferite în toate competițiile. Referitor la duelurile directe dintre cele două reprezentative, fotbalistele românce nu izbutiseră să învingă ori să termine la egalitate unul dintre cele patru meciuri jucate împotriva naționalei poloneze.

Înfruntarea din Capitală a debutat cu o asistență de peste 3.000 de spectatori care au fost prezenți la această întâlnire europeană, iar startul partidei a fost mult mai benefic pentru naționala statului nostru. După un joc de posesie încercat de adversarele jucătoarelor României, elevele pregătite de Massimo Pedrazzini au marcat primele și au deblocat tabela. În minutul 18 al confruntării, Ioana Bălăceanu a profitat de o eroare gravă comisă la construcție de fotbalistele poloneze. Ewelina Kamczyk a dorit să schimbe partea mult prea brusc, iar execuția acesteia a fost slabă, permițându-i extremei dreapta a „tricolorelor” să intre în posesia balonului, să avanseze spre poarta adversă și să câștige duelul unu contra unu cu goalkeeper-ul oponent.

Jucătoarea uneia dintre cele mai puternice formații din fotbalul feminin al campionatului românesc, Farul Constanța, și-a păstrat calmul și a finalizat la colțul lung pentru a învinge portarul celor de la West Ham. Kinga Szemik a atins mingea șutată de fotbalista selecționatei noastre, însă nu a putut să se opună complet golului. Într-un fel neașteptat, deoarece Polonia era văzută drept favorită la câștigarea acestei partide, având în vedere valoarea loturilor celor două selecționate, dar și echipele de club ale jucătoarelor acestor reprezentative. 1-0 pentru „tricolore” la capătul primelor 20 de minute, iar prestația solidă a naționalei noastre a continuat, deoarece liniile au avansat și au împins în apărare echipa poloneză.

Ulterior deschiderii de scor, elevele selecționerului de origine poloneză au forțat revenirea în meci și au creat câteva acțiuni periculoase, dar execuțiile au trecut pe lângă poartă și nu au amenințat serios buturile apărate de Andreea Părăluță. În prima repriză a acestei înfruntări, posesia a fost de partea adversarelor fotbalistelor românce, iar la capitolul ocazii de gol, polonezele au fost superioare gazdelor, pentru că România a punctat la prima acțiune inițiată, dar și la singurul șut trimis pe spațiul porții. Înspre finalul primei reprize, centralul galez al acestei partide a acordat două cartonașe galbene, atunci când jocul a devenit unul mai încrâncenat, iar „bătălia” pentru balon s-a dat la mijlocul terenului, sancționând câte o jucătoare din fiecare grupare.

Repriza a doua a meciului care s-a desfășurat pe stadionul „Arcul de Triumf” a început la fel de bine pentru România pe cât debutase partida din manșa tur a acestui baraj pentru Campionatul European de Fotbal ce va avea loc anul următor în Elveția. Un fault clar comis de una dintre apărătoarele naționalei poloneze, prin care Cristina Carp, legitimată la Young Boys, trupă din Berna, a căzut la pământ, a dus la acordarea unei lovituri de la 11 metri din partea arbitrului din Țara Galilor. Atacantul naționalei țării noastre a construit cu multă inteligență și dibăcie acea fază, deoarece a strecurat mingea printre două jucătoare poloneze și a destabilizat defensiva oaspeților prin driblingul său.

După lungi consultări ale video arbitrajului, tocmai pentru a verifica dacă poziția din care a plecat la acea acțiune vârful „tricolorelor” a fost una regulamentară ori nu, penalty-ul a fost confirmat. Totuși, minutele care au trecut de la clipa dictării acestei faze statice până la executarea propriu-zisă a loviturii de pedeapsă au afectat tactica aleasă de căpitanul selecționatei noastre, Florentina Olar-Spânu. Jucătoarea care evoluează pentru Fortuna Hjorring, acolo unde alte două coechipiere din lotul naționalei sunt înregistrate, nu și-a calculat bine pașii, iar tentativa sa de a marca a avut parte de o intensitate mult prea scăzută. Portarul reprezentativei poloneze a ghicit colțul, s-a aruncat pentru a respinge balonul și a izbutit să blocheze execuția mijlocașului central al României, făcând ca tabela să rămână aceeași.

Mai apoi, selecționerul naționalei din Polonia a efectuat o serie de schimbări, iar stilul de joc al adversarelor „tricolorelor” a devenit unul mult mai agresiv, dar și incisiv. O primă problemă apărută în defensiva reprezentativei noastre a dus la încasarea golului egalizator, deoarece erorile individuale au costat-o pe selecționata țării noastre. Pe o minge recuperată chiar la marginea careului, polonezele nu au pierdut mult timp, s-au mișcat repede și au trimis balonul spre Natalia Padilla. Fotbalista celor de la Sevilla s-a decis să tragă de la 16 metri la colțul scurt, iar mingea lansată de aceasta a intrat în plasă, fiind foarte bine direcționată.

Jocul naționalei de fotbal feminin a României nu a mai strălucit de la primirea acestui gol care balansase situația de la general, iar finalul confruntării a fost unul extrem de complicat. Chiar dacă în unele momente, jucătoarele pregătite de pe margine de tehnicianul italian, au afișat o partitură defensivă calitativă, o nesincronizare în centrul apărării apărută în minutul 88 a avut drept concluzie fluierarea unei lovituri de la 11 metri pentru Polonia, dar și acordarea unui cartonaș roșu pentru fotbalista româncă. Cea implicată în faza în care a tras-o de umăr și a trântit-o la pământ pe jucătoarea celor de la Barcelona, Ewa Pajor, a fost Maria Ficzay, legitimată, la rândul ei, la gruparea daneză unde se află în prezent și căpitanul reprezentativei noastre.

De la punctul cu var, fotbalista grupării „blaugrana” a transformat lovitura de la 11 metri, marcând cu un șut puternic, expediat în colțul din dreapta al portarului naționalei țării noastre, iar, în pofida ghicirii colțului de către Andreea Părăluță, execuția a fost trimisă la înălțimea potrivită și a pus Polonia pentru prima oară în avantaj pe tabela de marcaj. Până la sfârșitul partidei, nimic concret nu s-a mai petrecut, deoarece grație omului în plus din teren, oaspeții au știut cum să țină de balon și să conserve rezultatul. Polonezele au plecat cu o victorie din România, înainte de returul acestui baraj de promovare la Campionatul European din Elveția, de la anul, din cadrul turneului final, al doilea meci dintre cele două selecționate urmând a se desfășura marți, 29 octombrie, la Gdansk.

În cealaltă partidă care s-a jucat în aceeași fază a competiției din care se va alege adversarul selecționatei câștigătoare din această dublă-manșă, Slovenia a fost învinsă la trei goluri diferență de naționala Austriei pe teren propriu. Al doilea duel dintre aceste reprezentative este programat să înceapă în aceeași zi cu cel al României.

Etichete:
Restricţii de circulaţie – sâmbătă, în zona Calea Victoriei, pentru derularea evenimentului „Onor Armatei Române”
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 14:29

Restricţii de circulaţie – sâmbătă, în zona Calea Victoriei, pentru derularea evenimentului „Onor Armatei Române”

Traficul rutier va fi restricţionat, sâmbătă, pe o porţiune din Calea Victoriei, precum şi pe segmentele de drum care acced către aceasta,...

Restricţii de circulaţie – sâmbătă, în zona Calea Victoriei, pentru derularea evenimentului „Onor Armatei Române”
Fostul director general de la clubul Rapid, reţinut de DNA
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 12:07

Fostul director general de la clubul Rapid, reţinut de DNA

Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid, Bogdan Vasiliu, a fost reținut de procurorii anticorupție pentru luare de mită și abuz în...

Fostul director general de la clubul Rapid, reţinut de DNA
Riveranii ar putea contesta parcările albastre de pe străzile secundare?
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 11:58

Riveranii ar putea contesta parcările albastre de pe străzile secundare?

Anul acesta, pe multe străzi secundare din centrul si nordul Capitalei au apărut de acum vestitele dungi albastre și panourile care anunță...

Riveranii ar putea contesta parcările albastre de pe străzile secundare?
Unde ne petrecem timpul liber, în ultimul weekend din octombrie, în București
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 10:45

Unde ne petrecem timpul liber, în ultimul weekend din octombrie, în București

Ultimul weekend al lunii octombrie vine cu o ofertă generoasă de evenimente în București, cu accent pe atmosfera de Halloween. Concerte, ateliere...

Unde ne petrecem timpul liber, în ultimul weekend din octombrie, în București
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 09:36

„Poftim, din România!”- târg de produse tradiţionale româneşti în Piaţa Sudului din Capitală

Bucureştenii sunt aşteptaţi în acest weekend (25 – 27 octombrie) la un nou târg de produse tradiţionale româneşti şi meşteşuguri,...

„Poftim, din România!”- târg de produse tradiţionale româneşti în Piaţa Sudului din Capitală
Actualitate vineri, 25 octombrie 2024, 00:34

FCSB „se prăbușește” în Scoția în fața unui Rangers care a experimentat din nou „serile de vis” din Europa. Campioana României, depășită la toate capitolele pe Ibrox Park

Elevii antrenați de tehnicianul cipriot veneau în Scoția pentru a se înfrunta în episodul cu numărul cinci al meciurilor directe cu cei de la...

FCSB „se prăbușește” în Scoția în fața unui Rangers care a experimentat din nou „serile de vis” din Europa. Campioana României, depășită la toate capitolele pe Ibrox Park
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 22:08

Ziua Armatei României în școli: Fetele tot mai atrase de o carieră militară | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale a organizat, în perioada 10-23 octombrie, cea de-a XII-a ediție a evenimentului „Ziua Armatei României în...

Ziua Armatei României în școli: Fetele tot mai atrase de o carieră militară | VIDEO
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 21:23

Recomandare MAE adresata cetatenilor romani care calatoresc in Norvegia

Autoritatile din Norvegia au extins controalele la toate frontierele interne pana la data de 11 noiembrie – a anuntat joi, diplomatia de la...

Recomandare MAE adresata cetatenilor romani care calatoresc in Norvegia