Ascultă Radio București FM Live

Meci „de coșmar” pentru campioana României în Oltenia: remiză cu un final dezlănțuit împotriva Universității Craiova, cu două eliminări și o nouă accidentare gravă

Universitatea Craiova și FCSB au terminat la egalitate, scor 1-1, în etapa cu numărul 15 din Superligă, într-un duel disputat în Oltenia, pe stadionul „Ion Oblemenco”, care s-a aprins extrem de tare în minutele de final, atunci când campioana României a terminat partida în nouă oameni. David Miculescu, în prima repriză, respectiv, Alexandru Cicâldău, dintr-o lovitură de la 11 metri, au fost jucătorii care au punctat decisiv pe tabela de marcaj, iar cele două formații rămân pe ultimele două locuri din play-off-ului campionatului intern, la o lungime distanță, cu mențiunea că „roș-albaștri” au un meci mai puțin.

Meci „de coșmar” pentru campioana României în Oltenia: remiză cu un final dezlănțuit împotriva Universității Craiova, cu două eliminări și o nouă accidentare gravă
Foto: Sursă foto: Facebook - ProSport

Articol de mariosoare, 4 noiembrie 2024, 00:09

Pentru prima dată după cinci confruntări directe, cele două trupe au încheiat cu o remiză un meci direct, într-un joc care a fost caracterizat de trei eliminări în total, una pentru formația olteană, iar alte două pentru echipa antrenată de Elias Charalambous. Universitatea Craiova se prezenta la ora partidei după eșecul drastic suferit în prima etapă din noua stagiune din „Cupa României”, în fața divizionarei secunde, Metalul Buzău, Costel Gâlcă fiind în pericol să fie demis, raportându-ne la evenimentele din ultimele zile, pe când campioana din sezonul trecut din Superligă câștigase un alt derby de România, în fața celor de la Dinamo București, într-un mod categoric, scor 4-0.

De altfel, tot „roș-albaștri” erau cei care treceau printr-o perioadă mai fastă, deoarece obținuseră trei victorii, o înfrângere și un rezultat de egalitate în ultimele cinci meciuri disputate, în comparație cu cele două eșecuri, cele două remize și unicul succes înregistrate de fotbaliștii oltenilor. FCSB reușise să se impună în cele mai recente patru confruntări directe disputate în compania Universității Craiova, dar cel mai „proaspăt” rezultat consemnat între aceste două cluburi a fost de partea trupei din „Bănie”, care se impusese la o diferență de două goluri în propria casă.

Înainte de ora startului înfruntării din Oltenia, Costel Gâlcă primise două vești importante din partea staff-ului medical, care îi ofereau șansa de a se folosi de Elvir Koljic și Alexandru Mitriță pentru această înfruntare, după ce perioada de indisponibilitate a celor doi fotbaliști se încheiase. De partea cealaltă, Elias Charalambous nu a putut miza pe serviciile lui Mihai Lixandru și Darius Olaru, primul suferind o accidentare la un duel de acum ceva vreme, în timp ce căpitanul campioanei României simțise un disconfort muscular în meciul cu Dinamo București, de la mijlocul săptămânii trecute.

Minutele de început ale confruntării din Oltenia au debutat cu un pressing mult mai bine pus în practică de formația bucureșteană care a izbutit să țină de minge mult mai mult timp și să caute poarta adversă de câteva ori, dar fără prea mare succes până la capătul primului sfert de oră. În minutul 16 al duelului, Octavian Popescu a recuperat un balon în jumătatea olteană de teren și l-a pasat către Florin Tănase. De la o distanță de aproximativ 25 de metri față de buturile craiovene, mijlocașul celor de la FCSB a aruncat un balon peste apărarea oponentă, iar după ce Denil Maldonado nu a putut interveni, David Miculescu a rămas singur cu portarul craiovenilor. Pentru că nu avea altă soluție ca să ajungă la minge, fostul atacant al celor de la UTA Arad a înscris din alunecare cu un șut moale, expediat pe lângă goalkeeper-ul Universității, iar tabela avea să fie deblocată.

La trei minute scurse de la bifarea primei jumătăți de oră a confruntării din campionatul intern, o centrare respinsă de defensiva olteană expediată de Valentin Crețu a ajuns în picioarele lui Adrian Șut. Căpitanul grupării din Capitală a decis să livreze o execuție de la mare distanță, iar tentativa sa de a înscrie cu un șut la vinclul buturilor apărate de Laurențiu Popescu a fost stopată de portarul român al oltenilor care a respins spectaculos peste bara transversală pentru a împiedica dublarea avantajului fotbaliștilor campioanei României. Înspre finalul primei reprize, o fază bizară s-a petrecut atunci când fundașul dreapta al gazdelor, Ștefan Vlădoiu, a încasat un al doilea cartonaș galben, dar arbitrul meciului nu îl eliminase pe lateralul oltenilor.

După ce a fost sesizat de fotbaliștii oaspeți, dar și de asistenții săi, fotbalistul formației conduse de pe margine de Costel Gâlcă avea să fie trimis la cabine, iar trupa din „Bănie” avea să evolueze cu un om mai puțin pe teren. Însă, cu două minute înainte de sfârșitul actului întâi, o ocazie uriașă de a restabili egalitatea a fost trecută în conturile celor de la Universitatea Craiova, atunci când Ștefan Baiaram a fost lansat în cursă de Andrei Ivan. „Decarul” oltenilor a avansat spre poarta adversă, dar în momentul în care a dorit să finalizeze acțiunea, Siyabonga Ngezana a alunecat la fix și a blocat execuția acestuia, urmând ca balonul să iasă în afara terenului de joc. În repriza secundă, „maratonul” ocaziilor a fost inițiat de Florin Tănse, care, din câțiva metri, a șutat defectuos, mingea fiind respinsă de pe linia porții de către jucătorul japonez, Takuto Oshima, după ce fusese angajat în această fază de Octavian Popescu.

Cinci minute mai târziu, replica gazdelor a venit prin intermediul gafei produse în apărare de cei doi fundași centrali ai celor de la FCSB care nu s-au sincronizat absolut deloc la această fază. Luis Paradela a primit o pasă bună de la Andrei Ivan, iar după ce s-a descotorosit de un fundaș al campioanei României, și-a închis puțin unghiul și nu a mai putut direcționa execuția la colțul lung, astfel că Ștefan Târnovanu a respins fără mari probleme balonul în față. Ulterior, la aceeași acțiune, Alexandru Cicâldău a ratat cu toată poarta liberă, atunci când a șutat cu mult peste bara transversală. La capătul primei ore de joc trecută din această confruntare, un penalty a fost acordat de centralul partidei, după consultarea arbitrajului video, pentru un fault comis de Baba Alhassan asupra lui Ștefan Baiaram, care a fost împiedicat să încheie faza printr-o obstrucție la nivelul picioarelor.

De la punctul cu var, fostul jucător al celor de la Galatasaray Istanbul, Alexandru Cicâldău, a transformat cu mare siguranță în execuție, deoarece a șutat puternic, la nivelul potrivit, în plasa laterală, și l-a învins pe goalkeeper-ul român al celor de la FCSB pentru a o readuce pe echipa sa în duelul din „Bănie”. Fotbaliștii pregătiți de Elias Charalambous au încercat să profite de superioritatea numerică existentă, iar în minutul 64, Florin Tănase a trecut încă o dată pe lângă înscrierea unui gol, atunci când, din poziție centrală, mijlocașul oaspeților a șutat puternic, dar pe direcția portarului, iar balonul a fost respins de Laurențiu Popescu.

Totuși, cea mai mare șansă de a crea un nou avantaj pe tabela de marcaj pentru cei de la FCSB a fost irosită de Malcom Edjouma, fotbalistul francez intrat pe parcursul confruntării din Oltenia. Un alt jucător intrat în repriza a doua pe gazon de tehnicianul cipriot al grupării bucureștene, Alexandru Pantea, a centrat la colțul scurt, acolo de unde fotbalistul din „Hexagon” a căutat o finalizare cu o lovitură de cap, dar execuția sa a trecut razant pe lângă stâlpul din stânga porții apărate de Laurențiu Popescu. Clipele pline de dramatism și de tensiune au pornit în primul minut adițional al înfruntării, atunci când Luis Phelipe a reluat din voleu o minge primită de la Malcom Edjouma, iar unul dintre apărătorii adverși ai celor de la FCSB comisese, în opinia centralului, henț.

Centralul înfruntării a dictat, în primă fază, lovitură de pedeapsă pentru clubul finanțat de Gigi Becali, dar reluările au arătat că fostul fotbalist al celor de la Politehnica Iași a fost surprins în poziție neregulamentară, iar penalty-ul nu a mai fost executat campioana României. În următoarele minute din suplimentul acordat de la margine, Baba Alhassan a fost eliminat direct de arbitrul meciului, după o intrare dură asupra unui adversar, atunci când l-a călcat cu crampoanele pe gamba piciorului drept, iar Joyskim Dawa a mers și el la cabine, din cauza protestelor la adresa brigăzii de arbitri. Meciul s-a terminat cu o remiză, iar cele două trupe au obținut un singur punct din acest duel care le mențin pe pozițiile de dinaintea etapei, cu Universitatea Craiova pe locul al cincilea, având un total de 22 de puncte și cu FCSB pe al șaselea loc, cu 21 de puncte, dar și cu un meci rămas de jucat.

În runda care vine, oltenii se vor confrunta cu FC Hermannstadt în propria „casă, pe când campioana României va evolua pe teren propriu în meciul din UEFA Europa League, cu Midtjylland, pentru ca, mai apoi, „U” Cluj, liderul din Superligă, să fie înfruntat în Ardeal.

Etichete:
Peste 500 de pacienţi aduşi cu elicopterul pe heliportul SUUB
Actualitate marți, 3 decembrie 2024, 14:51

Peste 500 de pacienţi aduşi cu elicopterul pe heliportul SUUB

Astăzi se împlinesc 5 ani de când heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a devenit operaţional. De la inaugurarea heliportului...

Peste 500 de pacienţi aduşi cu elicopterul pe heliportul SUUB
AMI ne poartă „Interstelar” – o piesă despre emoție, regăsire și iubire
Actualitate marți, 3 decembrie 2024, 14:00

AMI ne poartă „Interstelar” – o piesă despre emoție, regăsire și iubire

Astăzi, AMI a fost invitata matinalului București FM, unde a dezvăluit povestea din spatele piesei sale recente, „Interstelar”. Artista și-a...

AMI ne poartă „Interstelar” – o piesă despre emoție, regăsire și iubire
Sabina și Alexandru Grigore: Soft-skills, voluntariat și pasiunea de a forma lideri
Actualitate marți, 3 decembrie 2024, 12:21

Sabina și Alexandru Grigore: Soft-skills, voluntariat și pasiunea de a forma lideri

În ediția de vineri a emisiunii „Generația Z”, am abordat un subiect de mare interes pentru tineri: ce înseamnă cu adevărat soft skills,...

Sabina și Alexandru Grigore: Soft-skills, voluntariat și pasiunea de a forma lideri
Cum obții un loc de parcare de reședință, în Sectorul 5?!
Actualitate marți, 3 decembrie 2024, 11:14

Cum obții un loc de parcare de reședință, în Sectorul 5?!

Un nou Regulament pentru atribuirea locurilor de parcare de reședință, în Sectorul 5, stabilește că acestea pot fi atribuite numai...

Cum obții un loc de parcare de reședință, în Sectorul 5?!
Actualitate marți, 3 decembrie 2024, 10:04

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Ediţia București își deschide porțile în perioada 4-8 decembrie

În intervalul 4-8 decembrie se desfășoară, la București, Târgul de Carte Gaudeamus. Cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio,...

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Ediţia București își deschide porțile în perioada 4-8 decembrie
Actualitate luni, 2 decembrie 2024, 23:31

Situația din Superligă „se strânge”, după victoria confortabilă a celor de la FCSB împotriva lui Dorinel Munteanu, la Galați. „U” Cluj comite pași greșiți pe teren propriu, iar un singur punct desparte primele trei clasate

FCSB fusese avantajată înainte de disputarea înfruntării din Moldova, împotriva celor de la Oțelul Galați, ca urmare a eșecului suferit de...

Situația din Superligă „se strânge”, după victoria confortabilă a celor de la FCSB împotriva lui Dorinel Munteanu, la Galați. „U” Cluj comite pași greșiți pe teren propriu, iar un singur punct desparte primele trei clasate
Actualitate luni, 2 decembrie 2024, 19:15

CCR respinge solicitarea de anulare a primului tur de scrutin; turul II – pe 8 decembrie

Curtea Constituţională a României a respins solicitarea lui Cristian Terheş, candidat la alegerile prezidenţiale, de anulare a rezultatelor din...

CCR respinge solicitarea de anulare a primului tur de scrutin; turul II – pe 8 decembrie
Actualitate luni, 2 decembrie 2024, 17:44

Ministerul Educaţiei a publicat un proiect privind organizarea şi desfăşurarea examenelor de absolvire, licenţă/diplomă şi disertaţie

Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică proiectul de ordin privind modificarea ordinului pentru aprobarea Metodologiei-cadru de...

Ministerul Educaţiei a publicat un proiect privind organizarea şi desfăşurarea examenelor de absolvire, licenţă/diplomă şi disertaţie