Academia Junilor Bucătari, ediția 2024 > eveniment dedicat elevilor care vor să exceleze în gastronomie
Vineri, 22 noiembrie, la ora 10:00, va avea loc la Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Brănești, campionatul Academia Junilor Bucătari, ediția 2024.
Articol de Vicentiu Andrei, 19 noiembrie 2024, 10:47
Evenimentul fondat de Gabriella Pascaru Bisi & Arta Gustului și derulat anul acesta în parteneriat cu Liceul Tehnologic Cezar Nicolau își propune, ca și în edițiile anterioare, un program de educație gastronomică integrată, bazandu-se pe o colaborare intremediul privat și instituții publice.
Programul, inițiat și derulat de către Gabriella Pascaru Bisi începând cu anul 2017, promovează perfecționarea,
educația gastronomică, etica profesională, bunele practici, cultura gastronomică, noutăți, mentorat și noile concepte ce țin de lumea gastronomiei din care elevii de astăzi vor face parte.
Programul se bazează pe parteneriate solide de durată cu cele mai importante companii din industria HoReCa și retail, companii care sunt implicate în educația gastronomică dar și în acțiuni CSR și care au înțeles importanța acestor evenimente pentru elevi.
În ediția cu numărul 8 organizatorii vin cu schimbări radicale, în sensul în care au schimbat partea competițională, elevii având 4 probe. Totodată, organizatorii se mândresc cu o serie serie de workshop-uri practice adresate elevilor din clasele cu specializare de bucătari, workshop-uri cu care au obținut rezultate de excepție pentru al doilea an școlar consecutiv, la Liceul Tehnologic Cezar Nicolau.
Pe 22 Noiembrie, elevii vor avea parte de surprize, evenimentul desfasurandu-se în două paneluri.
Va fi o zi plină de informație gastronomică, workshop-uri oferite de către parteneri și desigur, invitați speciali pe măsură.
Astfel, vor fi noutăți de la specialiștii din domeniu, vor avea parte de o competiție de tip reality show, iar la finalul evenimentului vor fi premiați cei mai buni.
Unul dintre scopurile proiectului, este implicarea unui număr cât mai mare de elevi și cadre didactice în vederea îmbogățirii cunoștințelor teoretice și practice, legate de educația gastronomică.
Obiectivele proiectului:
– Dezvoltarea cunoștințelor gastronomice
– sImbogatirea cunoștințelor de educație și cultură gastronomică, începând de la tehnici și terminând cu decorarea preparatelor.
– Realizarea de către elevi a unor preparate culinare echilibratesi gustoase
Grupul țintă căruia i se adresează proiectul este format din elevi din învățământul liceal de specialitate, cadre didactice din învățământul preuniversitar și cercetători.
Invitați speciali ai acestei ediții sunt Cristina Van Der Schaaf – Fondator Horeca Culinary School, singura scoală din România cu acreditare World Chef Association, Gabriel Gorgan – Trainer și Director Educațional Horeca Culinary School, Dr.Ing.Cercetător Irina Mexi – Directorul Laboratorului Elisa din cadrul IBA, Corporate Chef Parmafood –
John Menumorut, Anda Voicu – Director Marketing Fuchs Condimente, Stelian Ștefan – Director Național de Vânzări Lacerta & Sommelier cu certificare internațională, Dina Ionescu – Co-proprietar Teamfresh Horeca, Executive Chef Novotel Dumitru Bucșă și Măria Andrei – Prima TV.
Pe toată durata evenimentului, atmosfera va fi întreținută de DJ Marcous și DJ Axxy
În viitor, Academia Junilor Bucătari va veni cu o serie de evenimente țintite, cu un nou concept al unui eveniment unic în România, adresat elevilor din România din liceele cu profil gastronomie și turism.
Participarea elevilor și profesorilor este gratuită!