Consumul de carne roşie în exces dăunează sănătăţii!
Articol de Sabina Lapadatescu, 20 noiembrie 2014, 15:00
Dacă mănânci prea multă carne roșie, ar fi bine să îți reevaluezi opțiunile. Atât carnea procesată cât și cea neprocesată: cârnaţii şi mezelurile, pot scurta viața consumatorilor. În categoria cărnii procesate sunt incluse, printre altele, cârnații și mezelurile.
Experții trag semnale de alarmă în privința consumului cărnii de porc și de vită. Acest obicei alimentar creşte riscul de mortalitate.
Cercetătorii suedezi au supus unui studiu peste 75 de mii de bărbați și femei, pentru a înțelege care este legătura care se stabilește între consumul de carne roșie și scăderea speranței de viață.
Testele au fost realizate asupra consumatorilor pe o perioadă de aproximativ 15 ani. În acest interval, 20% dintre subiecți au murit.
Unele tipuri de carne roşie sunt bogate în grăsimi saturate care ridică nivelul colesterolului din sânge. Iar valorile ridicate de colesterol rău (LDL) cresc riscul bolilor de inimă.
Carnea roșie reprezintă o sursă de fier, zinc și proteine, însă procesarea acesteia are ca rezultat apariția unor componente care pot contracara efectele benefice. Recomandat este să nu se depăşească un total de 350 grame de carne roşie pe săptămână.