In Bucuresti saptamana incepe cu distractie! Afla cateva dintre recomandarile noastre
Articol de , 24 noiembrie 2014, 09:25
Respectand traditia, in perioada 24 – 27 noiembrie , se vor desfasura la cinematograful Studio “Zilele filmului rus la Bucuresti”, dedicate celor 90 de ani de la înființarea concernului de cinema „MOSFILM“.
Cu aceasta ocazie publicul bucurestean, iubitor al cinematografului est-european, va avea posibilitatea de a vedea in premiera la Bucuresti, cateva filme rusesti. Evenimentul va fi deschis la ora 19:00 – cu „Moscova nu crede în lacrimi“, regia Vladimir Menşov.
25 noiembrie, ora 18:00 – „Asasinul ţarului“, regia Karen Şahnazarov
ora 20:00 – „Dragoste şi porumbei“, regia Vladimir Menșov
26 noiembrie, ora 18:00 – „Oglinda“, regia Andrei Tarkovski
ora 20:00 – „Imperiul dispărut“, regia Karen Șahnazarov
27 noiembrie, ora 17:30 – „Oblomov“, regia Nikita Mihalkov
ora 20:30 – „Ivan Vasilievici își schimbă profesia“, regia Leonid Gaidai.
In 1957, 4 iulie a fost infiintata Arhiva de Filme Cinematografice.
In prezent, Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana se ocupa de evidenta, cercetarea, colectionarea, conservarea, restaurarea si punerea in valoare a patrimoniului de filme, precum si organizarea de evenimente si promovarea culturii cinematografice in Romania, prin salile de cinema Eforie (Jean Georgescu) si Union (Paul Călinescu) din Bucuresti.
Astazi, colectia ANF contine aproape 45.000 de titluri din 60 de tari (dintre care peste 11.000 de filme de fictiune) si peste 125.000 de copii. Lungimea totala a filmelor din colectie se ridica la 113.000.000 de metri de pelicula.
La ora 19:30, la Cinema Eforie, ai ocazia sa vezi: DIRECTORUL NOSTRU (România, 1955, 78 min.; comedie satirică) – regia: Jean Georgescu – cu: Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Mişu Fotino, Radu Beligan, Iurie Darie, Puiu Călinescu, Olga Tudorache.
Anul acesta s-au împlinit, în februarie, 110 ani de la naşterea lui Jean Georgescu şi, în aprilie, 20 de ani de la moartea acestui regizor, scenarist şi actor, unul dintre cei mai importanţi cineaşti din istoria filmului românesc.
„DIRECTORUL NOSTRU rămâne, până la RECONSTITUIREA (1970), cea mai lungă şi largă deschidere de supapă din conductele de presiune ale totalitarismului. (…) Este vorba deci de o rafinare a mecanismului propagandistic (din care artisticul, reprezentat de regia lui Jean Georgescu, de excelentul şi «subversivul» comentariu muzical al filmului, realizat de compozitorul Ion Vasilescu, de interpretările magnifice ale lui Birlic şi Giugaru, n-are decâ tde câştigat) făcută cu «voie de sus», în urma evenimentelor survenite după moartea lui Stalin…” (Cristian Tudor Popescu, „Filmul surd în România mută”, 2011)
Chiar şi într-o seară de luni, poţi avea o parte de două recitaluri de excepţie. La Teatrul Act, de la ora 19.00 îi vezi pe Marcel Iureş şi George Mihăiţă, în cel mai nou şi de succes spectacol al lor.
PĂI…DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE?
Textul îi aparţine lui Cătălin Ştefănescu, inspirat de romanul lui Marin Preda “Moromeţii”, iar regia e semnată de Alexandru Dabija, Coloana sonoră: Ovidiu Păcurar, muzica: Răzvan Mirică.
Una dintre metodele prin care se echilibreaza energia unui loc este feng-shui. De la ora 19.oo, la Fundatia Calea Victoriei, afli care sunt pasii necesari pentru ca aplicarea metodei feng-shui sa dea rezultate benefice.
De asemenea, vor fi explicate metode de purificare a unui spatiu, a unui obiect si chiar a unei persoane. In practica Feng Shui, obiectele care poarta noroc sunt inconjurate de un bogat simbolism si de multe superstitii.