Un nou centru pentru depistarea precoce a cancerului la san
Articol de , 3 decembrie 2014, 21:32
Centru pentru depistarea precoce a cancerului la san – de astazi la spitalul Sfânta Maria din capitala.
Aici femeile pot beneficia de investigatii precum ecografii, mamografii, scintigrafii, RMN, punctii și biopsii pre și post operatorii.
Deasemenea se pot efectua și intervențiile chirurgicale de indepartare completa a ganglionilor dar si reconstrucție mamara.
Depistarea timpurie, diagnosticul corect si tratamentul potrivit sunt extrem de importante in lupta cu cancerul la san, considera specialistii.
Ei sustin ca programele de testare si depistare ar trebui sa devina obligatorii si ca aceasta este o investitie si nu un cost.
Managerul spitalului, doctor Narcis Copca, crede ca un astfel de Centru poate acoperi intregul circuit al pacientului.
El spune ca pentru programari, pacientii pot apela numarul de telefon 021 / 9736:
Am constatat ca putem sa oferim aceste servicii printe-un simplu telefon, sa fie programate si sa fie investigate, incepand de la ecografie si terminand cu RMN sau alte analize amanuntite, dupa caz.
Chimioterapia se poate face aici.
Deasemenea, serviciul de anatomopatologie este unul foarte bine pus la punct, pregatit in Anglia.
Confortul psihic, fiind angajati si psihologi in aceasta actiune, reda optimismul pacientelor.
Investitia a fost sustinuta de Primaria Capitalei.
Primarul general Sorin Oprescu spunea ca anul viitor vor fi in investiti 25 de milioane de euro in spitale administrate de Municipalitate:
Terminarea spitalelor la sfarsitul anului, ma refer la partea de constructie. Efortul va fi anul viitor de utilare a celor doua spitale, ma refer la spitalul Gomoiu, al doilea spital de urgenta, si la spitalul Foisor. Ma refer la partea de aparatura, la partea de terapie si la partea de imagistica. Dupa aceasta etapa vom incepe sa reconstruim un centru de terapie oncologica, ma refer la radioterapie, in curtea spitalului Filantropia, care este in administrarea primariei generale. Sper ca anul viitor sa putem sa o punem in practica. Pentru cele nouasprezece spitale probabil ca va fi nevoie de aproximativ 150 de milioane de lei, pentru investitii. Probabil ca vom ajunge la 20-25 de milioane de euro.