Reactia Presedintelui Radio Romania dupa atentatele de la Paris

La Ambasada Franţei de la Bucureşti, oameni obişnuiţi, dar şi reprezentanţi ai mai multor instituţii, şi-au exprimat joi, 8 ianuarie, solidaritatea faţă de familiile celor ucişi în atacul terorist de la Paris, dar şi faţă de întreaga breaslă a jurnaliştilor.

Victor Ponta, premier: „Doresc să transmit în primul şi primul rând solidaritatea Guvernului României, a românilor, cu familiile celor care şi-au pierdut pe cei dragi.

„Vreau să exprim, de asemenea, indignarea noastră pentru gesturi şi pentru acţiuni criminale care nu pot fi scuzate şi nu pot fi justificate în niciun fel, şi vreau, de asemenea, şi am transmis şi transmit convingerea României că, alături de Franţa, alături de toate ţările lumii democratice şi civilizate, să luptăm pentru ca, în viitor, intoleranţa, terorismul, actele acestea inumane să poată fi prevenite, şi cu siguranţă să fie pedepsite atunci când au loc”, a afirmat premierul Victor Ponta.

Cu un mesaj de solidaritate, a venit la Ambasada Franţei şi preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu: „Cred că în momentul acesta există un pericol global vizavi de aceste excese şi de acest duşman, pe care nu-l vezi – nu poţi lupta cu ceva ce e în capul unor oameni -, dar este extrem de important ca, indiferent ce se întâmplă, să nu cedăm, pentru că e o luptă până la urmă.

„Şi aici, până la urmă, este cine rezistă cel mai bine şi cine nu cedează; pentru că aceste acţiuni au şi o doză foarte mare de intenţie de intimidare. Mai cred că aici presa trebuie să fie deloc defensivă”, a afirmat preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

Ambasada Franței la București pune la dispoziția persoanelor care doresc să își exprime condoleanțele și mesajele de susținere pentru familiile victimelor atentatului de la redacția „Charlie Hebdo” și poporului francez o Carte de condoleanțe, disponibilă la sediul Ambasadei Franței, intrarea principală, din strada Biserica Amzei nr 13-15,  şi în weekend, între orele 08:30 – 20:00.

O carte de condoleanțe online va fi deschisă pe site-ul Ambasadei Franței, iar toate mesajele pe care care le veți trimite pe adresa : presse.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr vor fi publicate pe site.

Radio Romania Actualitati

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.