Elevii pot contesta notele din catalog

Profesorii nu vor mai avea ultimul cuvant atunci cand dau note. Elevii nemultumiti pot face contestatie, potrivit noului regulament de organizare si functionare a unitatilor din invatamantul preuniversitar, publicat de Ministerul Educatiei.

catalog 1Elevii ii pot cere profesorului ca, in termen de cinci zile, sa justifice notele date la lucrari.
In situaţia in care argumentele nu sunt considerate satisfacatoare, elevul sau parintii sai pot cere reevaluarea lucrarii scrise.

Pentru solutionarea solicitarii, directorul va desemna, dupa caz, doi profesori pentru invatamantul primar sau doi profesori de specialitate, din unitatea de invatamant preuniversitar, care nu predau la clasa respectiva si care vor reevalua lucrarea scrisa.

Media notelor acordate separat de cei doi profesori este nota rezultata in urma reevaluarii.
In cazul in care diferenta dintre nota initiala, acordata de cadrul didactic de la clasa si nota acordata in urma reevaluarii este mai mica de un punct, contestatia este respinsa si nota acordata initial ramane neschimbata.

In cazul acceptarii rezultatului, directorul anuleaza nota obtinuta in urma evaluarii initiale si trece nota acordata in urma contestatiei.
Elevii nu vor putea solicita reevaluarea probelor orale sau practice.

Noile prevederi mai spun si ca profesorii nu au voie sa agreseze verbal, fizic sau emotional elevii. Ei trebuie sa aiba o tinuta morala demna si un comportament responsabil.

La randul lor, elevii nu trebuie sa aiba comportamente jignitoare si discriminatorii si le este interzis sa participe la proteste care afecteaza desfasurarea cursurilor sau sa blocheze caile de acces in spatiile de invatamant.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.