Alimentele bogate în calciu ajută la eliminarea excesului de greutate
Articol de Stefania Grigore, 13 martie 2015, 12:36
Laptele şi produsele lactate sunt cele mai bune surse de calciu, extrem de eficient pentru sănătatea oaselor şi dinţilor. În acelaşi timp, calciul are grijă şi de buna funcţionare a fiecărei celule din organism. Un adult are nevoie de aproximativ 1.000 mg de calciu pe zi, care pot fi obţinute din 600-700 ml de lapte proaspăt. În cazul unei intoleranţe la lactoză, calciul poate fi obţinut şi din alte alimente.
Două căni de broccoli crud furnizează 86 de mg de calciu, fiind şi printre cele mai bune surse de vitamina C. În 100 de grame de broccoli se găseşte chiar de două ori mai multă vitamina C decât în 100 de grame de portocale. Mai mult decât atât, broccoli ajută la purificarea tractului digestiv.
O altă sursă importantă de calciu o reprezintă tofu. O ceaşcă de tofu conţine 860 de miligrame de calciu. În afară de aceasta, tofu este o sursă importantă de proteine vegetale, fiind un ajutor excelent în diete