Premiera in capitala…a fost lansat magazinul in care poti achizitiona produse cu ore de munca in folosul comunitatii

Un magazin social unic in capitala si-a deschis portile astazi in sectorul 6. Diferenta fata de alte magazine este faptul ca la SocialXChange nici o tranzactie nu va presupune bani, ci totul se va calcula in puncte. Ca sa poata primi alimente, electrocasnice, produse de igiena sau haine, beneficiarii trebuie in primul rand sa fie inregistrati ca şi persoane defavorizate, iar mai apoi sa presteze diferite munci pentru Directia Generala de Asistentai Socialai si Protectia Copilului (DGASPC), care vor fi transformate in puncte.

În Magazinul SocialXchange există două tipuri de clienți: clientul donator este cel care prin donații achiziționează puncte și le folosește pentru a obține bunuri sau servicii, iar clientul beneficiar prestează muncă în folosul comunității sau în cadrul magazinului și astfel achiziționează puncte pentru a obține bunurile pe care le dorește din magazine spune Marius Lacatus directorul general al Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului sector 6.

 Conceptul acestui magazin este de a ajuta persoanele care se afla in dificultate si in acelasi timp de a crea o coeziune puternica intre membri comunitatii locale, in speta cei care pot dona si cei care pot primi donatii.
Un punct este echivalentul a 2 lei, insa nu poate fi transformat in bani, ci doar in alte bunuri sau servicii oferite prin intermediul magazinului.
Marius Lacatus mai spune ca donatorii isi doresc un singur lucru.
Sa existe o transparenta totala in ceea ce priveste donatiile si mai ales sa stie ca donatiile lor ajung la persoane care intr-adevar au nevoie de ele ca sa iasa din impas.
O parte din donatori au dorit sa ramana anonimi, iar o parte dintre ei vor sa fie cunoscuti , asta pentru ca in urmatoarele zile vor veni si cu alte donatii.
Una dintre beneficiarele acestui magazine a spus ca este pentru prima oara cand simte ca autoritatilor le pasa de oamenii aflati in suferinta.
DGASPC 6 a precizat ca in curand va fi organizata o licitatie pe puncte pentru bilete la finalele la tenis din luna aprilie – BRD Nastase Tiriac Trophy 2015.
Text&Foto: Andreea Erhan

2 COMENTARII

  1. Dl. Marius Lacatus, directorul general al Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului sector 6, defineste undeva normele muncii in folosul comunitatii? Mai mult de vorbeste de puncte cobtra donatii, dar exemple de munca in folosul comunitatii mai nimic… Eu ma gandesc ca ar fi mult mai folositor tuturor, inclusiv comunitatii, decat daca ar deveni doar un schimb intre donatori… care, ar trebui sa fie defavorizati! Pai ce donatii poate face un defavorizat?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.