La mulţi aniii!!!! Eroul de la Sevilla a ajuns astăzi la 56 de ani

Helmuth Duckadam (n. 1 aprilie 1959 , Semlac, jud Arad ), este un Fost portar de fotbal al României, supranumit „Eroul de la Sevilla”.

A Jucat la echipeleSteaua Bucuresti si Constructorul Arad .Primii Pași version fotbal ia facut in comuna natală, la echipa Semlacana, în 1974 Cand Ajunge la Școala Sportivă Gloria Arad. În anul 1977, un debutat  ca portar la Constructorul Arad, in Divizia C. Un an mai tarziu este transferat de UTA , Unde debutează version Divizia A (17 septembrie 1978, CS Târgoviște – UTA 2-0).

Dupa 4 sezoane la gruparea arădeană, Este transferat la Steaua Bucuresti, Unde se impune treptat circa titular.Este supranumit „Eroul de la Sevilla”, dupa ce in finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona apara toate cele patru lovituri de departajare, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso si Marcos, Avans o contribuție enormă la câștigarea trofeului de către Steaua București. Performanta reusita de Helmuth Duckadam pe Stadionul „Sanchez Pizjuan” din Sevilla este inscrisa in celebra Carte a Recordurilor.

În acelasi sezonul in grija un reusit cea mai bună performanta unei echipe românești, cariera sa o fost înteruptă brusc, dincauza Unui anevrism de îngrijire a impus o interventie chirurgicală la brațul drept, acesta determinându-l sa iasa  definitiv fotbalul de performanta la varsta de 27 de ani.

La 3 ani de la finala de la Sevilla, în anul 1989, Duckadam sa reîntors pe teren, pentru Ultimele sezoane Două, la Divizionara B, Vagonul Arad. În total sunt 133 de aparitii in Divizia A , 13 în Cupa Romaniei  si 9 în Cupa Campionilor Europeni  .Dupa încheierea activității de fotbalist, Duckadam sa angajat la Politia de Frontiera in  localitatea de Naștere, Semlac , DIN judetul Arad. Un ocupat Functia de Maior din cadrul Poliției . Sa Pensionat insa pe caz de boală.

În anul 2003, fostul portar  a castigat Loteria vizelor, primind dreptul de un emigra legale în SUA , Si sa stabilit alături de prima soție, Ildiko, si de fiica lor, Brigitte, în Orasul Phoenix, Arizona , în toamna aceluiași o , dar a revenit in Tara în .

În anul 2004, Devine Membru al PNG , unde este ales Vicepresedinte al PNG ȘI Președinte al filialei Judetean Arad.

La datele de 25 martie 2008, Duckadam o Fost decorat de Către Presedintele Romaniei, Traian Basescu, cu Ordinul „Meritul Sportiv” pentru rolul avut in câștigarea Cupei Campionilor Europeni de Către Steaua, în 1986.

Din 11 august 2010, Duckadam ocupă Functia de Președinte la FC Steaua Bucuresti .

Sursă: Wikipedia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.