Există viaţă şi după masa de Paşte
Articol de Sabina Lapadatescu, 10 aprilie 2015, 15:32
Există viaţă şi după sărbătorile de Paşte şi există meniu decent pentru a sărbători această zi.
Ne putem bucura de tradiţionala masă fără interveniţii la 112.
Iată câteva idei:
La aperitiv, pregăteşte un platou cu ouă roşii, ceapă verde şi ridichi, măsline, o salată de boeuf cu puţină maioneză şi telemea.
Păstrează salata de vinete şi drobul pentru a doua zi – ficatul tău va fi tare fericit de această decizie.
Dacă alegi să pregăteşti friptura, renunţă măcar la garnitura de cartofi şi pune lângă ea doar o salată.
O altă opţiune ar fi să pregăteşti un peşte la cuptor – somon, păstrăv, tu decizi. Stomacul te va felicita pentru decizie.
Sfatul specialiştilor este să alegi între pasca şi cozonac. E destul de greu pentru stomacul tău să le suporte pe amândouă.
Dacă te simţi deja sătul, spune pas desertului.
Chiar dacă te-ai chinuit o jumătate de zi să-l prepari, nu te forţa, nimic bun nu se va întâmpla.
Dacă eşti în vizită, nu vei pierde puncte în faţa gospodinei care l-a pregătit, felicit-o pentru restul mâncării şi scuză-te într-un mod plăcut şi amuzant.
În ceea ce priveşte paharele, este uimitor câte sticle de vin încap în ele, dar încearcă sa te rezumi doar la unu, două.
Şi totuşi, dacă simţi că ai exagerat cu mâncarea, cel mai bun digestiv, mai bun decât ceaiul verde, apa cu lămâie sau ceaiul de ghimbir este o plimbare, timp de o oră.