O familie de șase tigri siberieni a fost transferată în Africa de Sud!
Articol de Stefania Grigore, 18 mai 2015, 15:05
Fundația Vier Pfoten a transferat o familie de șase tigri siberieni de la centrul pentru feline mari Felida, care se află în localitatea Nijeberkoop din Frisian, Olanda, la Lionsrock, sanctuarul destinat felinelor mari din Africa de Sud.
Cei șase tigri siberieni- doi părinți și patru pui- au acum posibilitatea să trăiască în cele mai bune condiții în Africa de Sud- să alerge, să se joace pe iarbă și să înoate în iazurile special construite.
”Animalele au ajuns cu bine la Lionsrock. Ele au fost salvate initial de la o viață în condiții foarte proaste. Călătoria din Olanda în Africa de Sud a fost lungă însă cu siguranță binevenită. Acești tigri pot începe o nouă viață, în care să beneficieze de condiții adecvate nevoilor firești ale specie lor.” a declarat Heli Dungler, fondatorul și președintele Vier Proten.
Povestea lui Crowmwell și a lui Juno a început în anul 2000 în Marea Britanie, în Dartmoor Wildlife Park, din apropierea localității Sparkwell, unde cei doi tigri, împreună cu alți patru tigri și doi jaguari erau crescuți pentru a fi vânduți. Cum vânzarea nu a mai fost posibilă, animalele au ajuns să fie ținute în spații care nu ofereau siguranță, așa că au fost mutate la centrul Pantera din Friesland (Felida de astăzi). Pentru cei doi jaguari a fost găsită o casă repede, iar cei șase tigri ar fi trebuit să fie mutați într-un safari din China. Ulterior a izbucnit gripa aviară, iar animalele nu au putut fi transportate. În final, în 2004, patru tigri au fost mutați în China. Cromwell și Juno au rămas însă în Nijeberkoop și împreună au avut cei patru pui (Raspoetin, Mirza, Rafik și Zita) care acum au fost mutați.
Deși tigrii nu trăiesc în mod normal in Africa de Sud, Lionsrock asigură toate condițiile de care are nevoie un tigru: spațiu, zone de joacă, zone cu mult soare și zone cu umbră, iazuri unde pot face baie.
“În Europa, mulți tigri și lei sunt încă ținuți in condiții foarte proaste, în special în grădini zoologice neamenajate corespunzător, sau în circuri. Aceste animale au nevoie de spații deschise, ideal ar fi să trăiască în sălbăticie, unde ar putea să ducă o viață adecvată speciei lor. Felinele mari care se nasc în captivitate nu vor putea fi însă niciodată eliberate în sălbăticie. Noi ne putem ocupa de o parte din ele, dar numai cu condiția ca, în același timp, legile să se schimbe și la fel și percepția oamenilor referitoare la aceste animale.” a declarat Heli Dungler.