Ambasadorul României la ONU a fost numit director al Biroului ONU din Belgrad

Simona Mirela Miculescu, Ban Ki-moonSecretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a anunţat numirea Simonei-Mirela Miculescu în calitate de reprezentant și director al Oficiului Națiunilor Unite de la Belgrad. Aceasta a preluat funcţia lui Peter Due din Danemarca, care și-a asumat noi atribuţiiții la sediul Organizației Națiunilor Unite.

Ca reprezentant al Secretarului General, Simona Miculescu va supraveghea activitățile oficiului în sprijinul Misiunii de Administrare Interimară a Organizației Națiunilor Unite în Kosovo (UNMIK), în legătură cu evoluția eforturilor depuse de ONU și UNMIK în regiune.

Simona Miculescu are experiență diplomatică vastă în mai multe posturi de conducere în Guvernul României. Ea este în prezent reprezentantul permanent al România a Națiunilor Unite și a deținut alte funcții la nivelul Guvernului, cum ar fi consilier de politică externă al președintelui României. De asemenea, ea a fost purtător de cuvânt al Ministerului român al Afacerilor Externe, Consilier Senior Media al ministrului, directorul Serviciului de Presă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, secretar de presă al Ambasadei Române din Washington, DC, consultant al guvernului irakian şi Coordonator al Departamentului de Informaţii Publice la misiunea din Kosovo a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Simona Miculescu a obținut titlul de doctor în litere magna cum laudae la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar studiile sale de relații publice includ diploma de Public Relations Professional, obținută la George Washington University.

Născută în 1959, Simona Miculescu este căsătorită și are doi copii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.