Evenimentele culturale ale zilei
Articol de Sabina Lapadatescu, 11 iunie 2015, 17:05
În cadrul Nomad International Film Festival, de la ora 21:30 în grădina Muzeului Ţăranului Român sunt proiectate scurtmetrajele „Iulian, a true story” de Alex Mironescu şi „Dinainte” de Delia Radovanovici şi Cosmin Sandu, precum şi lungmetrajul „Sunt a ta”, dramă realizată de Iram Haq ce spune povestea unei mame singure, norvegiană de origine pakistaneză, care-şi găseşte cu greu o relaţie stabilă.
Tot la Muzeul Ţăranului Român se desfăşoară Zilele filmului ucrainean în Studioul Horia Bernea, unde azi sunt programate:
– de la ora 18:50, documentarul „Avanpremiera” de Oleg Senţov şi Askold Kurov;
– de la ora 19:30, drama „Gámer / Jucătorul” realizată de Oleg Senţov.
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, primul concert al săptămânii dirijat de Horia Andreescu având în program: Uvertura „Hebridele” şi Concertul pentru două piane şi orchestră în mi major de Felix Mendelssohn Bartholdy – solişti Andrei şi Nicolae Licareţ, şi Dansuri simfonice de Serghei Rahmaninov.
Tot de la ora 19:00, Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor, susţine ultimul concert „Jazz pe Româneşte” din această stagiune la Sala Radio, invitată specială fiind Irina Sârbu.
Violoncelistul Răzvan Suma, Analia Selis – voce şi Julio Santillan – chitară dau încă un concert în cadrul celei de-a II-a ediţii a Turneului Naţional „Vă place Tango?”, de la ora 20:00, la Teatrelli.
De la ora 20:30, violonistul și dirijorul olandez André Rieu, susţine, împreună cu ansamblul său de artişti, încă un concert din cele 7 ale sale din Piaţa Constituţiei.
La Institutul Cervantes, de la ora 19:00, începe o dezbatere despre ediţia în limba spaniolă a „Levantului” lui Mircea Cărtărescu, în traducerea realizată de Marian Ochoa de Eribe, la care participă autorul şi traducătorul.
De la aceeaşi oră, la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu, Octavian Buda susţine conferinţa „Autopsia unui asasinat politic – cazul Barbu Catargiu 8 iunie 1862”.
Autor: Cătălin Duţă