Aparat de ultimă generație pentru diagnosticarea leucemiei
Articol de , 16 iunie 2015, 06:26
Pacienții cu leucemie au o șansă în plus la viață.
Spitalul Universitar din București, care tratează anual aproximativ 10.000 de bolnavi de cancer, a primit un aparat de ultimă generație, cu ajutorul căruia se poate face o diagnosticare rapidă și corectă a bolilor de sânge.
Echipamentul a fost donat de Asociația Română împotriva Leucemiei, fondată de o fostă pacientă, Monica Bunaciu, ajunsă într-un stadiu avansat al bolii, dar care a fost salvată.
Fondurile necesare achiziționării acestui aparat performant au fost colectate prin sponsorizări, organizarea unor spectacole caritabile de teatru și prin redirecționarea impozitului pe profit de la companii și persoane fizice.
Datele statistice arată ca aproximativ un sfert din populația globului dezvoltă în timpul vieții un tip de cancer, în 4% din cazuri fiind vorba de leucemii.
În țara noastră, șansele de viață ale celor care se îmbolnăvesc de cancer sunt încă destul de reduse.
Echipamentul care a fost pus în funcțiune la Spitalul Universitar din București oferă un diagnostic rapid și precis, ceea ce permite începerea imediată a tratamentului adecvat, care crește șansele de vindecare.
În prezent nu există o altă metodă care să permită o diagnosticare atât de amănunțită și de rapidă și care să ofere o rată de siguranță a analizelor de aproape 99%.