TVA scade la 20 la suta de la 1 ianuarie 2016

Proiectul noului Cod fiscal a trecut de Parlament, urmând să fie transmis preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

Documentul mai prevede și reducerea TVA la 19%, de la 1 ianuarie 2017 și amânarea pentru 2017 a eliminării taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți.

A rămas în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură de la începutul anului viitor.

Plafonarea bazei de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute a fost amânată până la 1 ianuarie 2017 la fel ca și reducerea de la 16% la 5% a impozitului pe dividende.

De asemnea, a fost aprobat și amendamentul care vizează majorarea impozitului cu până la 500% pentru clădirile și terenurile neîngrijite.

Criteriile de încadrare în această categorie, precum și procedura de aplicare se adoptă prin hotărârea Consiliului local.

Premierul Victor Ponta a anunțat că măsurile de reducere a taxelor, amânate prin noul Cod Fiscal pentru 2017, ar putea fi puse în practică mai devreme dacă se demonstrează că sunt sustenabile.

Camera Deputaţilor a adoptat în cursul dimineţii, pe articole, reexaminarea Codului fiscal, neînregistrându-se nicio modificare faţă de raportul Comisiei de buget.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.