Laureatul Premiului Nobel pentru Chimie, profesorul de origine română Ștefan Hell, a fost decorat de Casa Regală

Principesa Margareta a fost cea care i-a înmânat distincția, în semn de recunoaștere a profesionalismului, onestității, devotamentului și eticii de care acesta a dat dovadă de-a lungul carierei, dar și pentru reprezentarea cu mândrie și onoare a națiunii române în excepționala familie a celor distinși cu Premiul Nobel.

Ștefan Hell s-a născut la Arad în anul 1962, iar în 1978 a emigrat în Germania.

Activitatea sa științifică se desfăsoară în prezent la Institutul pentru Chimie Biofizică din Göttingen și la Centrul German pentru Studiul Cancerului din Heidelberg.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio România, profesorul Ștefan Hell a evidențiat importanța anilor pe care i-a petrecut în România:

” Sunt german din România și am făcut primii pași în viață aici și am petrecut copilăria aici, aici sunt rădăcinile mele. De fiecare dată spun asta când merg la simpozioane sau conferințe și oamenii voiau să afle ce am făcut în viața mea, pentru că am primit Premiul Nobel și atunci vorbesc despre primii pași în România și viața mea. ”

Profesorul Ștefan Hell a fost decorat și de președintele Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului român – Ordinul National ”Steaua României” în grad de Mare Cruce.

sursa foto: specialarad.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.