Jamie Oliver a descoperit 14 alimente benefice şi indispensabile pentru o viaţă lungă
Articol de Stefania Grigore, 25 septembrie 2015, 14:45
Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver a vizitat întreaga lume pentru a descoperi care sunt cele mai bune alimente care ne ajută să avem o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.
După ce a vizitat Costa Rica, Japonia și Grecia, el a alcătuit o listă de 14 „super alimente”, care reprezintă produsele ce pot fi ușor găsite în magazinele alimentare și piețe.
De asemenea, el recomandă să se mănânce mai puțină carne, să se bea mai multă apă și să nu se sară niciodată peste micul dejun.
Lista celor 14 alimente este următoarea:
1. Ouăle (sursă de proteine, vitaminele D, A, B2 si B12, acid folic și iod);
2. Laptele de capră (calciu, proteine și vitamine);
3. Peștele (omega-3 acizi graşi);
4. Batata – cartofi dulci (vitaminele A, B5 și B6);
5. Condimente din ierburi și legume (magneziu si acid folic);
6. Tofu (opt aminoacizi esențiali, fier şi calciu);
7. Nucile (cupru, acid folic şi magneziu);
8. Fasole neagră (fibre, fier, acid folic şi magneziu);
9. Fructe proaspete (diverse vitamine);
10. Algele (fier și vitamina B12);
11. Orezul sălbatic (fibre, magneziu şi fosfor);
12. Usturoi (vitaminele C și B6, mangan, seleniu și alte antioxidanți);
13. Creveţi (magneziu, zinc și seleniu, vitamina B12);
14. Ardei iute (vitaminele A şi C şi antioxidanţi);