Radio Everyone doreste eradicarea sărăciei extreme
Articol de Vicentiu Andrei, 27 septembrie 2015, 22:43 / actualizat: 28 septembrie 2015, 0:34
Liderii lumii au adoptat un plan pentru realizarea a 17 obiective esentiale de dezvoltare durabila pâna în 2030.
Este un plan pe termen lung pentru a asigura sanatatea, siguranta si viitorul planetei si al locuitorilor ei.
Radio Romania este parte a proiectului global Radio Everyone de informare si sustinere a Agendei ONU 2030.
Una dintre tinte este Eradicarea saraciei extreme.
În România s-au înfiintat centre de zi în care sa se poata oferi sprijin pentru copiii proveniti din familiile sarace.
În Judetul Iasi, în prezent, locuiesc cei mai multi copii pentru care s-au implementat masuri de protectie sociala.
Saracia este un fenomen ce ia amploare în tara noastra. Caras Severinul este unul dintre judetele din România în care oamenii îsi duc traiul la limita decentei. O treime din populatie traieste din pensii.
Radio România este partener al proiectului global Radio Everyone.
Organizatia Natiunilor Unite lanseaza, la sfârsitul acestei luni, programul Obiective de Dezvoltare Durabila care vizeaza eradicarea saraciei extreme si combaterea schimbarilor climatice pâna în 2030.
Atingerea acestor obiective va avea rezultate vizibile în domeniul sanatatii, al securitatii precum si al viitorului planetei si al locuitorilor sai.
Pentru a contribui la informarea rapida si masiva a populatiei cu privire la acest program ONU, producatorul britanic Richard Curtis lanseaza Radio Everyone, un post online de tip pop-up, care, timp de 7 zile, 24 de ore din 24, între 26 septembrie si 2 octombrie 2015, va populariza în rândul a 7 miliarde de oameni Agenda ONU 2030 – cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila, în 168 de ore de emisie, non-stop.
Radio România s-a alaturat acestui proiect generos si a produs un documentar în limba engleza – Water is Life (realizator Sorina Man, Radio România Actualitati) care se va atasa stream-ului online Radio Everyone.
De asemenea, toate posturile Radio România (Radio România Actualitati, Radio România Regional, Radio România Cultural, Radio Antena Satelor, Radio Bucuresti fm si Radio România International) vor difuza în aceasta perioada materiale proprii de promovare a Agendei ONU 2030.