Ai grijă de inima ta!

Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie continuă lupta împotriva bolilor cardiovasculare, celebrând în fiecare an, pe 29 septembrie, Ziua Mondială a Inimii, prin organizarea unor evenimente menite să atragă atenţia asupra factorilor de risc cardiovascular.

 

România se află printre ţările din Europa cu o rată ridicată a mortalităţii, deşi numărul deceselor provocate de bolile cardiovasculare a scăzut în ultimii 10 ani.

Aproximativ 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând circa 60% din totalul deceselor înregistrate, iar estimările indică date la fel de alarmante pe viitor, în special prin contribuţia factorilor de risc cardiovascular: hipertensiune arterială, dislipidemie, obezitate, diabet zaharat, fumat, sedentarism.

Grav este că incidenţa bolilor cardiovasculare în rândul persoanelor tinere a crescut.

Campania dedicată Zilei Mondiale a Inimii îşi propune să informeze şi să faciliteze accesul populaţiei la mijloace de reducere a factorilor de risc, sub chemarea: “Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”.

Cu această ocazie, Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie implementează, în Săptămâna Inimii, pentru al treilea an consecutiv, în 30 de oraşe, campania “Promenada Inimilor”, cu scopul promovării activităţii fizice ca parte a prevenţiei.

Autor: Mihaela Arion

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.