Ascultă Radio București FM Live

colesterol

Sucul de afine ajută la normalizarea tensiunii arteriale!
Lifestyle 7 ianuarie 2022

Sucul de afine ajută la normalizarea tensiunii arteriale!

Oamenii de ştiinţă au descoperit că sucul de afine ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Patruzeci și cinci de studii au arătat că...

Sucul de afine ajută la normalizarea tensiunii arteriale!
Beneficiile consumului de dude
Lifestyle 18 iunie 2019

Beneficiile consumului de dude

Asociația districtuală pentru horticultură și peisaj Haßberge din Germania a numit dudul „Planta anului”. Dudul poate trăi câteva sute de...

Beneficiile consumului de dude
Beneficiile consumului de curmale
Sănătate 9 noiembrie 2018

Beneficiile consumului de curmale

Curmalele sunt o sursă excelentă de fibre naturale, esenţiale pentru buna funcţionare a intestinelor. Fructoza din curmale este o alternativă...

Beneficiile consumului de curmale
Marmelada combate toxinele din organism
Lifestyle 2 august 2018

Marmelada combate toxinele din organism

Cercetătorii au aflat că marmelada este unul dintre produsele care au un efect benefic asupra funcționării tractului gastrointestinal, ajutând...

Marmelada combate toxinele din organism
Produsele de origine animală cu un nivel ridicat de colesterol cresc riscul de dezvoltare a cancerului
Actualitate 5 februarie 2018

Produsele de origine animală cu un nivel ridicat de colesterol cresc riscul de dezvoltare a cancerului

Produsele de origine animală cu un nivel ridicat de colesterol reprezintă un pericol major pentru sănătatea omului. Produsele de origine animală...

Produsele de origine animală cu un nivel ridicat de colesterol cresc riscul de dezvoltare a cancerului
Colesterolul – cand creste si de ce?
Actualitate 25 octombrie 2017

Colesterolul – cand creste si de ce?

Legatura dintre mancare, numarul de calorii, miscare si valorea colesterolului este una foarte stransa. Nu suntem toti la fel, deci un numar in...

Colesterolul – cand creste si de ce?
Fulgii de ovăz scad colesterolul!
Sănătate 2 octombrie 2017

Fulgii de ovăz scad colesterolul!

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite mai eficient printr-o nutriție adecvată, decât prin administrarea de statine, susţin experții...

Fulgii de ovăz scad colesterolul!
Roadele toamnei, benefice pentru organismul nostru!
Actualitate 11 septembrie 2017

Roadele toamnei, benefice pentru organismul nostru!

Toamna este anotimpul care ne oferă posibilitatea de a consuma legume și fructe proaspete și sănătoase care ne vor pregăti pentru iarnă....

Roadele toamnei, benefice pentru organismul nostru!
Vinetele, aliatele noastre împotriva cancerului
Actualitate 5 septembrie 2017

Vinetele, aliatele noastre împotriva cancerului

Vinetele au o serie de beneficii pentru sănătate. Se recomandă ca aceste legume să fie consumate înainte de a se coace complet, adică atunci...

Vinetele, aliatele noastre împotriva cancerului
Berea hidratează după efort fizic şi reduce febra musculară
Actualitate 19 mai 2017

Berea hidratează după efort fizic şi reduce febra musculară

Berea, cu ingredientele sale naturale, este utilă pentru un stil de viață echilibrat și reface excelent corpul după efort fizic. Nu numai că nu...

Berea hidratează după efort fizic şi reduce febra musculară
Un nou semnal de alarmă
Actualitate 4 mai 2016

Un nou semnal de alarmă

Ziua Națională a Inimii este un bun prilej de a atrage atenția asupra creșterii alarmante a numărului de afecțiuni cardiovasculare. Boala...

Un nou semnal de alarmă
Aterotromboza, cea mai frecventă boală a lumii moderne
Actualitate 15 aprilie 2016

Aterotromboza, cea mai frecventă boală a lumii moderne

Aterotromboza este tot mai des întâlnită. Factorii de risc care favorizează apariţia bolii sunt fumatul, hipertensiunea arterială,...

Aterotromboza, cea mai frecventă boală a lumii moderne
Murele încetinesc îmbătrânirea
Actualitate 18 septembrie 2015

Murele încetinesc îmbătrânirea

Murele au un conţinut bogat în antioxidanţi. Pe lângă faptul că încetinesc îmbătrânirea, murele previn apariţia unor afecţiuni specifice...

Murele încetinesc îmbătrânirea
Calităţile terapeutice ale vişinelor
Sănătate 17 august 2015

Calităţile terapeutice ale vişinelor

Vişinele reduc nivelul colesterolului şi al zahărului în sânge, arată un studiu efectuat la Universitatea Michigan (SUA). Pentru aceasta putem...

Calităţile terapeutice ale vişinelor
Uleiul de porumb scade colesterolul mai eficient decât uleiul de măsline extravirgin
Sănătate 3 februarie 2015

Uleiul de porumb scade colesterolul mai eficient decât uleiul de măsline extravirgin

Uleiul de porumb scade colesterolul mai eficient decât uleiul de măsline extravirgin, modificările valorilor putând fi remarcate atât în ceea...

Uleiul de porumb scade colesterolul mai eficient decât uleiul de măsline extravirgin
Consumul de carne roşie în exces dăunează sănătăţii!
Sănătate 20 noiembrie 2014

Consumul de carne roşie în exces dăunează sănătăţii!

Dacă mănânci prea multă carne roșie, ar fi bine să îți reevaluezi opțiunile.  Atât carnea procesată cât și cea neprocesată: cârnaţii...

Consumul de carne roşie în exces dăunează sănătăţii!
Două mese copioase pe zi ţin mai bine sub control greutatea şi glicemia, faţă de şase gustări
Sănătate 11 noiembrie 2014

Două mese copioase pe zi ţin mai bine sub control greutatea şi glicemia, faţă de şase gustări

Persoanele care consumă zilnic un mic dejun şi un prânz consistent îşi ţin mai bine sub control greutatea şi glicemia, comparativ cu cele care...

Două mese copioase pe zi ţin mai bine sub control greutatea şi glicemia, faţă de şase gustări